Härligt Hemma

Du behöver: Träpennor, limpistol, glas, kopparsprejfärg.

Så gör du: Limma fast pennorna på glaset. Tänk på att om glaset smalnar av nedtill kan det vara bra att planera hur tätt pennorna behöver sitta innan du börjar limma. Limma fast pennorna och låt torka. Tänk på att limmet från en limpistol blir väldigt varmt så att du inte bränner dig. Sprejmåla hela pennorna både på utsidan och insidan ett par lager. Kopparfärg med kromkänsla får ofta märken om du tar på färgen, även efter att den har torkat, så undvik det om du kan och njut av den så mycket det går med bara ögonen. Men precis som med riktig koppar mörknar även färgen en aning om du tar i den med fingrarna och av tiden – och det kan också ge ett snyggt utseende. Smaken är olika!

Får du inte nog av koppar? Här är tre andra hemmafixprojekt med koppartema att inspireras av. Klicka på de fetmarkerade länkarna för att se fler bilder och instruktioner.

Hylla av kopparrör
Snygglampa av kopparrör. 
Lampa av kopparrör. 

Foto: Angelica Söderberg.
Härligt Hemma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *