10277136_271033693082639_226916222230972275_n

En faluröd stuga med vita knutar.
Nu kan Sverige sätta världens första konstprojekt – på månen. 
Och du kan vara med och stå för kalaset. 

För tio år sedan fick konstnären Mikael Genberg en idé om att bygga ett hus på månen. Han lobbade hårt för sin idé och fick med sig näringslivet och politiker, till exempel Pär Nuder som är ordförande i föreningen Månhusets vänner och svenska rymdpionjärer såsom Christer Fuglesang och Sven Grahn var ambassadörer för projektet och skissade på ett månhus under flera år, enligt DN.

När tekniken och finansieringen var till 75 procent klar kom finanskrisen och allt lades på is. Men nu kan drömmen som garanterat kommer att sätta Sverige på kartan – fast på månen – bli verklighet. Men din hjälp behövs.

– Det här är Sveriges Eiffeltorn. Det fångar något svenskt; att visa något så blygsamt som en liten stuga – och i total storslagenhet sätta den på månen, säger Mikael Genberg till DN.

I morgon hålls en internationell konferens från Falun där en konkret startplan och vilka aktörer som sköter uppskjutningen kommer att presenteras. Då får vi också reda på mer om hur svenska folket kan vara med och bidra genom crowdfunding.

Frågar du mig så är det ballaste av alltihopa att vi – du och jag – kan vara med och bidra. Hur coolt är inte det om människor från hela världen tillsammans kan göra det faluröda månhuset med vita knutar möjligt.

Foto: http://manhuset.se/

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *