Härligt Hemma

Den här gamla charmiga pallen hade nästan sett sina sista dagar. Men så hittade vi varandra och med en helt ny skrud lever den nog många år till.
Sådana här pallar ser man ofta på loppisar och auktioner och ofta står de i bakgrunden och är inte ens till salu, men om du frågar får du säkert köpa dem för nästan ingenting alls. Hemma hos mig har jag över tre meter i takhöjd och köksskåp som går ända upp i taket så en sådan här pall kommer komma väl till användning.

Pallen har förutom ny färg fått ny dekoration på trappstegen i form av bordsunderlägg. Ni vet, sådana där laminerade bordsunderlägg man dukar köksbordet med. De är billiga att köpa och enkla att klippa till och sätta dit. Ett busenkelt snabbfix helt enkelt!

stegstol_hemmafix_monica_karlstein_svenskt_tenn_kokspall.3

Du behöver: Stegpall, plastade bordsunderlägg, sprejfärg, lim, sax och penna.

Så gör du: Börja med att tvätta av pallen så att färgen ska fastna. Sprejmåla hela pallen, både ställningen och stegplanen. Mitt uppepå stegen behöver du inte måla men det är viktigt att kanterna blir helt målade. Låt torka.

stegstol_hemmafix_monica_karlstein_svenskt_tenn_kokspall.4

Vänd pallen upp och ner mot ett bordsunderlägg och rita av det översta steget med en penna. Klipp ut. De andra stegen kan du antingen skruva loss eller lägga ett tunt papper på som du formar efter steget och klipper till. Då använder du den som mall och för över formen till bordsunderlägget. Förmodligen kommer du att behöva klippa till och justera bort någon millimeter eftersom du vill att bordsunderläggen ska sluta någon millimeter innanför kanten så att den inte blir kantstött och ful vid slitage. Klipp ut och limma på underläggen på alla stegen. Låt torka.

Tips: Ett tips är att plocka upp en färg i mönstret på bordunderlägget och måla benen i den färgen för att få en enhetlig look.

Fotnot: Kofferten är ett containerfynd, matta, lampa och gardin från Ikea, tavelmotiv från Lagerhaus, klänning från Orkan Lia.

Härligt Hemma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *