Jag får många mejl ifrån er läsare som handlar om metaller såsom koppar och mässing och hur man kan inreda billigt med material som ofta är ganska dyra. Mitt svar blir såklart att pyssla själv. Här är tre tips på kopparprojekt som du enkelt kan göra själv – och som inte kostar skjortan.

Härligt Hemma

1. Ni har kanske sett de där snygga vägghyllorna gjorda av svarta rör som finns att köpa dyrt på nätet. Industristilen är populär och priserna ofta därefter. Den här kan du däremot göra själv och även om koppar är förhållandevis dyrt så blir det billigare och roligare när du gör jobbet själv. 

Här hittar du fler bilder och instruktioner. 

Härligt Hemma

2. Allt är inte koppar som glimmar. Här har ett glas och ett gäng blyertspennor fått sig en makeover i kopparskrud. Ett riktigt enkelt och superbilligt sätt att få in koppartoner i din inredning utan att köpa den äkta varan.

Här hittar du fler bilder och instruktioner.

hemmafixbordslampamonicaKarlsteinhemmafixkoppar

3. Här har jag byggt en bordslampa till sängbordet av betong och koppar. I lampfoten har jag gjort en försänkning för att kunna lägga smycken och hårnålar när jag går och lägger mig om kvällen. Lampan består helt enkelt av kopparrör och kopparböjar, en hemmagjuten betongfot och strykjärnssladd i textil.

Här hittar du fler bilder och instruktioner.

78d3b16c1d3a02012517a9ae302497f1759

BONUS: Är du inte är så pysslig av dig eller vill du hellre ge dig ut på en shoppingtur? Här tipsar jag om 33 kopparfynd under tusenlappen. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *