Härligt Hemma

På landet har vi en ganska liten hall där jag länge velat ha en vägghängd jackförvaring som tar liten plats, men som rymmer många jackor när vi får besök eller är där under längre perioder och har med oss mer kläder. Nu har jag äntligen hittat en enkel lösning – av gamla galgar. Den här hängande klädförvaringen är dessutom lätt att måla om när vi tröttnat på svart och rött. Till nästa sommar kanske den får bli gul och grön – eller den kulören som jag just då fattat tycke för.
Med den här lösningen kan du variera antalet galgar. Du kanske bara vill ha en endaste galge på ett snöre i sovrummet medan du i hallen behöver ett tiotal. Se bara till att kroken som du hänger upp alla snören på håller om du har många och tunga jackor.

Du behöver: Galgar, nylonsnöre, tändare, tejp, borrmaskin, buntband, eventuell sprejfärg.

Härligt Hemma

Så gör du: Börja med att sprejmåla dina galgar i önskad kulör. Låt galgens krok sitta kvar medan du målar så kan du hänga upp galgen medan den torkar. Vill du inte måla själv finns ofta galgar att köpa färdigmålade i olika färger.

Skruva loss kroken och borra upp hålet så att nylonsnöret får plats. Borra försiktigt så att galgen inte spricker. Mät ut i vilken höjd som du vill ha galgarna och hur långt snöret måste vara för att passa där du ska ha klädhängaren. Du använder två galgar till varje snöre – en i varje snörände.

Tejpa ändarna av snöret så att tejpen sitter som en svans från änden, se bilden här intill. Den använder du som hjälpmedel när du ska dra snöret genom hålet i galgen. Knyt en knut och elda lite med en tändare på änden så att den inte fransar sig.

Sätt upp en krok och hänga alla snören på. Spänn ihop alla snören med hjälp av ett par buntband så att snörena bildar en ögla runt kroken. På så sätt hålls galgarna på samma höjd även om någon galge inte används. Vill du så kan du dölja buntbanden genom att linda ett par varv av nylonsnöre runt så att det ser ut som om en knop håller allt på plats, se bilden här intill.

Tips:
*
Det här är ett roligt och enkelt pyssel för hela familjen. Låt barnen välja sin favoritfärg och pynta sin egen galge. Med en egenpimpad galge blir det roligare att hänga upp sina kläder i stället för att slänga dem på golvet.
* En sådan här klädhängare passar i alla hem – låt färgen sätta stilen som funkar hemma hos er.

Fotnot: Tapet från Mr Perswall, skohylla från Ikea.
Foto: Angelica Söderberg. 

monica_karlstein_hemmafix_hangande_hallforvaring_galgar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *