Det är torsdag och det skulle vanligtvis betyda kändistema här på bloggen. Men under sommaren tar kändisarna semester och kommer tillbaka igen efter semestern. Jag kände att bloggen behövde en liten break från lyx och överflöd ett tag, ett litet andrum. Men jag kommer fortsätta att visa upp fina hus här på bloggen varje torsdag under hela sommaren. Bara det att fokus inte ligger på vem som bor där eller hur lyxigt det är. Idag till exempel vill jag därför kickstarta sommaren med att visa ett gäng hem som är raka motsatsen till många av de kändishemmen som jag visat här. Nämligen hem på väldigt få kvadratmeter.

Min allra första lägenhet var 22 kvadratmeter. Men med ett takhöjd på 3,4 meter. Jag brukade räkna kubikmeter istället för kvadratmeter när någon frågade hur stort jag bodde. Och då var jag grym på att stuva och förvara smart. Där bodde jag i fem eller sex år utan att tröttna. Därför är jag väldigt fascinerad över små hem med smarta förvaringslösningar. Jag snöar ofta in på compact living-hem på You Tube och tittar på klipp efter klipp.
Här kommer fem smarta hem som jag imponeras av.


1. Det här hemmet har byggts av ett par på bara fyra månader och för endast 22 000 dollar. Ta en titt på hur mycket de får in på så få kvadratmeter.


2. Med en flyttbar vägg förvandlas en knapp 40 kvadratmeter stor lägenhethet till en lägenhet med två sovrum för fyra personer.


3. Den här mannen har förvandlat ett föråd på 16 kvadratmeter till en liten men väldigt funktionell lägenhet. Jag imponeras av kreativiteten. Hur ser man möjligheterna i ett förråd?


4. Här har ett gäng containers återanvänts och byggts om till ett hem. Det här är min dröm att göra en gäststuga till landet av en container. Check it out!


5. Etta blir till fyra rum. Eller nästan i alla fall. Kontor, kök, vardagsrum och sovrum. Himla smart! Vilken dröm att ta sig an ett sådant här projekt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *