Monica_Karlstein_hemmafix_hemmafixbloggen_fotpall_kla_om

Textil är mitt allra bästa förändringsknep näst efter sprejfärg. Med tyg kan du skapa stora förändringar snabbt utan att lägga ner flera timmars jobb. Ofta räcker det med några nya kuddar i soffan eller ett par nya gardiner för att få till en helt ny känsla i ett rum. Den här fotpallen klädde jag om på en timme och längre än så behöver det faktiskt inte ta.

Du behöver: Fotpall, textil, häftpistol, symaskin, tråd, tryckknappar.

Härligt Hemma

Så gör du: Börja med att sätta fast tyget på själva pallen. Om tyget är mönstrat är det viktigt att det hamnar rakt. Spänn hårt, vik in kanterna och häfta fast det undertill med häftpistol.

Överflödigt tyg kan du klippa bort och sedan vika in så att du får en snygg kant innan du häftar fast det.

Vik hörnen som på bilden här intill. Spänn tyget hårt åt ena hållet och vik sedan över åt andra hållet så att det blir en rak lodrät kant längs med hörnet.

Till dynan syr du ett fodral likt ett örngott med öppningen mitt under. Använd gärna tryckknappar för att hålla öppningen på plats och så att du kan ta av det och tvätta.

Tips: Välj en pall med hyfsat raka former om du är nybörjare. Var noga med att mönstret på dynan och pallen passar ihop innan du börjar klippa i tyget.

Fotnot: Fotpallen kommer ifrån Ikea och tyget ifrån Svenskt tenn.
Foto: Angelica Söderberg.

Härligt Hemma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *