hemmafix_monica_Karlstein_hemmafixbloggen_odlingsskylt.3 Har du sått örter och grönsaker och inte för ditt liv kan minnas vilka fröer som sattes var i odlingslandet. Känner du igen dig?

Förra året gjorde jag odlingskyltar till trädgårdslandet ute i sommarstugan av gafflar och vinkorkar och i år prövar jag med skedar. Matskedarna har jag fyndat för några kronor styck på loppis och nu ska de få instansad text med örternas namn så att jag kan placera ut dem i trädgårdslandet och minnas vad jag sådde var.
Skedarna behöver inte vara putsade. De är fina även om de har börjat svartna och så lär de ändå bli med tiden om de står ute i väder och vind under sommaren.

Härligt Hemma

Du behöver: Matskedar, hammare, trasa och mjukt underlag, bokstavsstansar.

Så gör du: Lägg några lager av en textiltrasa mot marken och lägg skeden ovanpå med den konkava sidan uppåt. Lägg en trasa emellan och hamra till skeden har blivit platt. Tyget gör att skeden inte får fula märken efter hammaren eller underlaget.
När du ska stansa in bokstäverna är det viktigt att hålla bokstavsstansen stilla så att det inte blir dubbla märken. Håll stansen mot skeden och slå några hammarslag till avtrycket är så kraftigt som du önskar. Ett tips är att börja med ordets mittersta bokstav och sedan jobba dig utåt sidorna. På så sätt är det lättare att få till en jämn placering av ordet.

hemmafix_monica_Karlstein_hemmafixbloggen_odlingsskylt.4

Tips: Gör ett par stycken skedar med olika text och ge bort som present när du går bort på middag i sommar. Ett lättfixat projekt som garanterat kommer uppskattas.

Tips: Med örterna i en väska är det lätt att flytta runt dem efter hur solen faller under dagen.

Den gamla resväskan är fyndad på en loppis i Budapest och får här fungera som portabel örtaträdgård. Så länge jag plastar den på insidan tål den att vattnas direkt i utan att ta skada. Klänning i Picnic-mönster från Orkan Lia.

Foto: Angelica Söderberg. 

Härligt Hemma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *