monica_karlstein_hemmafix_hemmafixbloggen

Brickor ser jag ofta i högar på loppis. Ofta billiga och väldigt vackra, men vad ska man egentligen med en gammal bricka till. Och lika gärna som att de ligger och skräpar i flera år på en loppis tycker jag att de kan få följa med hem och fungera som anslagstavlor – och trevlig väggdekoration.
Sätter du upp flera stycken ihop blir de dessutom ett snyggt stilleben. Varför inte låta varje familjemedlem få sin egen för kom ihåg-lappar om gympakläder, affärsmöten, tandläkarbesök och fotbollsträningar.
Och den som har svåras att passa tiden kan dessutom få en klocka inbyggd i sin ”bricktavla”.

Härligt Hemma

Tips: Alla brickor är inte magnetiska. Ta med dig en magnet när du ger dig ut på brickjakt så att du på plats kan testa vilka som kommer att fungera för det här ändamålet.

Härligt Hemma

Anslagstavlor
Du behöver:
Brickor och hänganordning till baksidan.

Så gör du: Sätt fast en hängare på baksidan. Ett tips när du sätter upp flera stycken i grupp på väggen är att lägga ut de på golvet och pröva dig fram. Då ser du hur de passar ihop och hur de ska sitta innan du gör hål i väggen.

Fotnot: Betongtapet ”Concrete Wall, E020401-8” från Captured Reality/Mr Perswall. Övrig inredning privat. Korgar och matta från Ikea. 

Foto: Angelica Söderberg.

hemmafix_monica_karlstein_hemmafixbloggen_brickor_anslagstavla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *