monica.karlstein.ikea.hacks.micke

Dags för skola och nystart! Här tipsar jag om fem enkla projekt som piffar upp barnens rum inför skolstarten.

Praktiskt läxhjälp
Ett vanligt vitt skrivbord från Ikea med tillhörande hurts pimpades med kartor ur en kartbok. Det här är förmodligen en av deras storsäljare till barnrum. Med kartor på blir det ett pedagogiskt sätt för barn att lära sig världens fjärran länder.

Här hittar du instruktionerna till hur du gör och fler bilder. 

monicakarlsteinhemmafixhemmafixbloggenhangangeforvaringstege1

Hängande klädförvaring
Vem drömmer inte om en walk in closet, en stor och rymlig klädförvaring där alla barnens kläder får plats. Jag plockade in stegen från trädgården och gjorde om till en smart och annorlunda hängförvaring med hylla ovanpå. Den här lösningen passar fint i barnrummet om du sätter krokar i lägre höjd på väggen för de små.
Klicka för för fler bilder och instruktioner. 

Härligt Hemma

Coola pennförvaringen…av pennor

Den här roliga förvaringen blir toppen på barnens skrivbord för att hålla ordning och göra plats för läxläsning. Det enda som behövs är ett glas eller en burk, limpistol, pennor och sprejfärg.
Klicka här för fler bilder och instruktioner. 

Härligt Hemma

Sportig spegel för blivande tennisproffset
Tuff spegel i barnrummet hos den som lirar just tennis. En kul detalj som gör det där lilla extra för ett personligt barnrum. Leta upp en gammalt racket på loppis eller varför inte återanvända ditt barns gamla racket som hen inte längre använder.
Klicka här för fler bilder och instruktioner. 

magneterbokstaveralfapethemmafixmonicakarlstein

Lekfullt för läskunniga
En kul detalj på anslagstavlan för de som kan läsa eller håller på att lära sig. Med dessa sätter barnen upp sina scheman och andra papper som är bra att komma ihåg. Kanske påminnelsen för att komma ihåg gympakläderna eller fotbollsträningen.
Fler bilder och instruktioner här. 

monicaKarlsteinhemmafixvarfargforvaringburk

Småförvaring för ett välstädat skrivbord
Lego, sudd, pennor och miljoner av småprylar. Med färgglada burkar blir det förhoppningsvis roligare att hålla ordning. Det här är dessutom ett kul hemmafixprojekt som de säkert klarar av själva.
Fler bilder och instruktioner här. 

 

Härligt Hemma

Topp(en)belysning för legobygge 
En bra allmänbelysning som är riktad rakt ner mot golvet är A och O vid legobygge. Med den här jordglobslampan håller de dessutom reda på sin geografi – åtminstone halva.
Klicka här för fler bilder och instruktioner. 

Foto: Angelica Söderberg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *