Härligt Hemma

Vi vill ju inte tänka på att hösten är på väg och att sommaren snart är slut. Och därför får vi se till att njuta av det fina vädret som ska vara den kommande veckan. Själv ska jag plocka ut frukostbrickan och njuta av vad som förmodligen blir några av sommarens sista frukostar på min fantastiska innergård.

Den här brickan gjordes som en present till en fin vän som jag inte sett på länge. Jag hoppas att den kommit väl till användning på deras balkong i sommar. För dig som vill göra en liknande kommer här instruktioner.

monica_karlstein_hemmafixbloggen_bricka_svenskt_tenn_tapet

Du behöver: Bricka, tapetprov, sax, penna, papper för malltillverkning, trälack, pensel.

Så gör du: Börja med att lägga ett papper på brickan och försök rita en linje på pappret längs brickans kanter. Här får du försöka känna och rita så exakt som möjligt. Klipp ut mallen och lägg på brickan igen. Justera och klipp till så att mallen passar exakt på brickans botten.

Överför sedan mallens form till den tapet du valt. Tänk på att klippa efter tapetens mönster. Klipp ut formen ur tapeten. Pensla ett jämnt lager av trälack på brickans botten och placera tapeten på brickan. Stryk ut eventuella bubblor och överflödigt lim så att tapeten ligger helt slätt på brickan. Var noga med att limma kanterna så att tapeten verkligen fäster. Torka bort överflödigt lim som fastnat på brickans kanter och låt torka. Precis som när man tapetserar kan en del bubblor vara svåra att få bort men försvinner ofta när lacken torkar.
När lacken som du limmat med har torkat lägger du på ytterligare ett lager ovanpå tapeten för att ge ytan ett skyddande lager.

Tips: När brickan inte används kan den lutas mot väggen och användas som en fin anslagstavla med magneter.

Foto: Angelica Söderberg.

Härligt Hemma

En kommentar

///////////////
  1. louisestahlberg

    Vart hittar man tapetprov från svenskt tenn? 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *