Härligt Hemma

Ett par gamla kryckor fyndade på en nätloppis och en lampskärm som jag hittat i grovsoporna. Med lite fantasi blev de tillsammans en golvlampa med hyllförvaring. Svårare än så behöver det inte bli att hemmafixa ihop personlig inredning till ditt hem. Ta en titt i soprum, mormors vind eller på loppisar så hittar du säkert mängder av udda föremål som kan få en – inte bara snygg – utan också praktisk funktion i ditt hem. En krycka kan bli en hylla, en symaskin kan bli en lampa, ett tennisrack kan bli till en spegel...bara fantasin sätter gränser.

Härligt Hemma

Betongtapet ”Concrete Wall, E020401-8” från Captured Reality/Mr Perswall. Korgar, förvaringslådor, väggtavla och matta från Ikea. Tavlor ståendes på golvet och lampa från Mio.

Du behöver: Kryckor av trä i äldre stil, plankor, sladdlampa, 2 st bultar, 2 st vingmuttrar, såg, kniv, hammare, bets, tumstock, metallborr.

monica_karlstein_hemmafixbloggen_hylla_av_kryckor.5

Så gör du: Börja med att sätta ihop kryckorna som en pyramid med stöden för armhålan ner mot golvet. Till det använder du en bult och en vingmutter. Tänk på att den blir stadigare när hyllplanen kommer på plats.

monica_karlstein_hemmafixbloggen_hylla_av_kryckor.4

Mät ut hur långa hyllplanen ska vara och var på hyllplanet som du behöver såga ur för stativet av kryckorna. Såga två linjer i plankan på varje ställe där du ska såga ur, enligt bilden. Mellan de sågade linjerna sätter du en kniv och slår med hammaren. På så sätt får du loss den mellanliggande klossen. Gör likadant på alla hyllplan.

Betsa plankorna i önskad nyans och låt torka. Lägg dit hyllplanen.
Borra ett hål i lampan och sätt fast lampan i kryckan med hjälp av en bult och vingmutter. På så sätt kan du vinkla lampskärmen åt olika håll.

Tips:
Hittar du ett par större kryckor kan du göra en hylla med fler hyllplan.

Foto: Angelica Söderberg.

Härligt Hemma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *