Härligt Hemma

Skärbräda från Cervera, stor kanna, mattallrikar, djupa tallrikar och taffel på ben från Mikaelawillers.se, blommig bricka från nadjawedin.se, liten kanna och bestick från Lagerhaus, textil från Ohlssons tyger.

Det här hemmafixprojektet gillar jag verkligen därför att det är lite i ”man tager vad man haver”-stil. En planka, ett gäng konservburkar, lite färg och några spik. Svårare än så behöver det inte bli.

Användningsområde? Lite allt möjligt. När du dukar ute i trädgården kan du använda förvaringssetet som bestickställ och ta med dig ut. I barnrummet kan du använda det för pennor och i pysselrummet kan du förvara virknålar, penslar, saxar eller liknande i det. Det är lätt att flytta runt och du får med dig allt på en gång samtidigt som det blir lätt att städa och hålla ordning.

monica_karlstein_hemmafixbloggen_forvaring_3

Du behöver: 6 plåtburkar, hobbyfärg, en träplanka, såg, sandpapper, pensel, en läderrem, en borrmaskin, skruvmejsel, superlim, hammare, korta spik eller nubb.


Så gör du:
Börja med att tömma konservburkarna och rengör dem både in- och utvändigt. Såga till en plankbit som har längden av tre konservburkar plus varsin extra centimeter på kanterna. Slipa bort flisor och gör kanterna runda med sandpapper. Stick ett hål i varje burk så att du sedan lättare kan spika fast dem i planken.

Måla burkarna och plankbiten och låt torka. I hobbybutikerna finns färg i små prisvärda burkar som räcker gott.

Sätt fast burkarna på träplankan med korta spikar eller nubb med hjälp av en hammare. Av en läderrem klipper du till ett handtag och etiketter till burkarna. Sådana här läderremmar säljs i hobbybutiker som metervara eller förpackningar om cirka en meter.
På etiketterna kan du antingen stansa in text med bokstavsstansar som finns att köpa i hobbyaffärer eller skriva med en tunn bläckpenna. Limma fast etiketterna på burkarna med några droppar superlim.
Förborra två hål i skinnhandtaget och högst upp på träplankan och skruva sedan dit handtaget med två skruv och en skruvmejsel.

Tips: Vill du slippa färg och kladd? Burkarna går lika bra att klä med tapet, presentpapper eller textil. Använd bara lite lim och se till att skarven hamnar på baksidan.
Tips: Planerar du att ha burkarna i pysselrummet kan du fylla en burk med bomull och täcka den rågade toppen med lite textil – vips så har du en nåldyna.

Foto: Angelica Söderberg

Härligt Hemma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *