Härligt Hemma Det doppade utseendet på möbler har hängt med ett bra tag och så även koppar. Ihop med svart och skinndetaljer blir det extra effektfullt. Att måla möbelben och klä om en sits är ett enkelt sätt att förändra utan att det blir dyrt. Och det kan göras på nästan vilka pallar och stolar som helst.

Ett tips är att pallen är enkel att klä om efter säsong. Under sommaren passar det här konstskinnet. Till vintern blir kanske ett fårskinn mer stämningsfullt.

Du behöver: Pall, maskeringstejp, sprayfärg, skumgummi, häftpistol, konstskinn eller möbelskinn, papper och penna.

monica_karlstein_hemmafix_pall
Så gör du:
Tejpa pallens ben med maskeringstejp utifrån hur högt upp du vill ha kopparfärgen. Sprejmåla och rör sprejburken jämt längs hela ytan och stanna inte upp – då får du lätt rinnmärken. Låt torka i cirka 10 minuter och ta sedan försiktigt bort maskeringstejpen innan färgen stelnat helt.

Lägg pallen upp och ner och rita av sitsens form på ett papper. Använd sedan mallen för att klippa till stoppningens form. Jag har använt mig av två lager skumgummi cirka 4 centimeter tjocka vardera. Det översta lagret kan du gärna klippa en centimeter mindre för att få en bulligare form på sitsen, om du önskar. Utgå från samma mall när du klipper till skinnet som du vill använda, men lägg till tillräckligt så att det räcker runt stoppningen och kan spännas fast undertill.

Prova och vik in skinnet för att se hur mycket du tyg du behöver för att kunna fästa det på plats på pallens undersida. Klipp till, spänn hårt och häfta fast det längs undersidan.

Ställ pallen på sina ben och se hur invikningen ser ut ovanifrån. Du kanske behöver klippa bort lite överflödigt skinn.

Inköpsställen: Pall och matta från Ikea, lampa från Lagerhaus, skålar av koppar från Picok by Purits, picok.se.
Foto: Angelica Söderberg. 

Härligt Hemma

En kommentar

///////////////
  1. Louise Johansson

    Hejsan!! Du är så otroligt inspirerande, gör så mycket fina grejer! Jag undrar om den svarta pallen har den utgått ur IKEAs sortiment för jag hittar den inte. Men du kanske inte har köpt den nyligen?. Ha det gott fina du! MVH Louise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *