bardisk_före (kopia) Det här skrivbordet hade aldrig kunnat fungera som mitt hemmakontor. För liten arbetsyta och för lite förvaring. Jag är en sådan där som samlar block, papper, pennor och tusen småsaker till på hög och behöver gott om plats. Men jag gillade bordets form och ville ända inte slänga iväg det.

Jag bestämde mig för att det skulle kunna funka som barbord i ett vardagsrum i stället. Men då behövde det lite ny färg och ännu mer förvaring i form av extra hyllplan.

bardisk_hemmafixbloggen_monica_karlstein

Du behöver: Laptopbordet ”Vittsjö” från Ikea, trereglar med dimensionen 2×2 centimeter, lim, graffitifärg, klarlack och två extra hyllplan av glas.

steg_för_steg_bardisk_monica_karlstein_hemmafixbloggen

Så gör du: Börja med att såga till träreglarna som ska fungera som stöd för de extra hyllplanen. Här har jag valt att ha två extra hyllplan men beroende på vad du vill förvara på hyllorna kan du välja att sätta in fler hyllplan än så här. Det behövs två reglar för varje extra hyllplan du vill ha. Det understa hyllplanet vilar på bordets befintliga stomme. Mittersta hyllplanet vilar på två tillsågade träreglar. Limma fast reglarna med ett tvåkomponentslim. Limsortimentet i hobbybutiker kan ofta vara en djungel och bäst är att fråga personalen efter ett lim som fäster på både trä och metall.

Nästa steg är att måla hela skrivbordet. Plocka då bort bordsskivan av glas. Ett tips är att måla med graffitifärg. Den är lätt att måla med eftersom den inte rinner utan ger en slät yta, nästan som om en lackeringsfirma gjort jobbet. Du behöver ofta bara spreja ett lager eftersom den täcker bra. Dessutom är den tålig som tusan när den härdat och står emot slitage. Graffitifärgen finns också i många olika nyanser. Här har jag använt en mintgrön kulör ur Monatana Gold-serien från Hlstore.com.

Sprejmåla jämt över hela möbeln. Tänk på att röra sprejburken jämt över hela och stanna inte upp – då får du lätt rinnmärken. Låt första lagret torka och sprejmåla sedan ännu ett lager om du tycker att det behövs. När färgen har härdat behöver du sprejmåla två gånger med klarlack för att få ett skyddande lager. Jag har valt en matt klarlack.

Mät hur stora dina två hyllplan ska vara och beställ glas hos glasmästaren. När du ritar upp skissen till glasmästaren är det viktigt att du ritar med urtagen i hyllplanens hörn, enligt bilden. Jag har använt ett 6 millimeter tjockt härdat glas för extra tålighet.

Tips: Kulören sätter stilen. Den mintgröna nyansen ger ett väldigt mjukt intryck. Vill du ha en elegantare känsla passar guld- eller koppartoner fint.

Inköpsställen: Tavla från Maria Tolstoy Sinclair, mintgrön förvaringslåda och kökshandduk från Lagerhaus, glas från Ikea. Träfat och ishink privat.

Foto: Angelica Söderberg.

Barbord_monica_karlstein_hemmafixbloggen

2 kommentarer

///////////////
  1. Nini Tjäder

    Obs att den numera finns i vitt.

    1. hemmafix

      Ja, det gör den ju. Superfin!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *