monica.karlstein.hemmafix.fotpall

Trådback från americana.se, tavla från Maria Tolstoy Sinclair, fåtölj från ABC Collection, textil och kudde från Littlephant.com, golvlampa från Watt & Veke och rullvagn från Ikea.

Sittytor och förvaring kan man inte få för mycket av. Lite så tänkte jag när jag såg den här fina trådbacken av metall i en vintagebutik. Idén att göra en pall av en trådback hade jag haft i huvudet i flera år. Under en resa i USA var jag inne i en svindyr designbutik där de hade återvunnit en sådan här trådback precis så här. Då tänkte jag att det kan jag göra själv och slippa betala tusenlappar för. Ni kan ju därför tänka er kliet som uppstod i pysselfingrarna när jag nyligen hittade den här trådbacken på Americana Classic Vintage här i Stockholm.

monica.karlstein.hemmafix.fotpall.3

Du behöver: Trådback för mjölkflaskor, träskivor till botten och lock, fyra hjul, skruv, textil, skumgummi, häftpistol, läderremmar, nubb, hammare och eventuellt lite tejp.

monica.karlstein.hemmafix.fotpall.4

Så gör du: Mät och såga till en bottenplatta som trådbacken kan stå på. Såga bottenplattan något mindre än själva backen. Såga även till ett lock som kan vila på toppen av trådbacken och fungera som sittyta.
Börja med att fixa till bottenplattan. Skruva fast ett hjul i varje hörn. Klä sedan in plattan i samma textil som du ska ha på sittytan och häfta fast det med häftpistolen. Var noga så att du får mönstret åt samma håll som på sittytan.
Nu är det dags att ta sig an det stoppade locket. Rita ut och klipp till skumgummi som har samma storlek som träplattan. För att det ska bli lättare att jobba kan du tejpa fast skumgummit på träskivan så att det inte glider. Klä sittytan med textil och häfta fast det med häftpistolen på undersidan.
Klipp till två läderremmar och spika fast med nubb som handtag.

Tips: Även perfekt att sitta på i lekrummet eller i hallen när du tar på dig skorna.
monica.karlstein.hemmafix.fotpall.2
Foto: Angelica Söderberg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *