barhylla_lastpall_monica_karlstein_hemmafix_hemmafixbloggen Hemmafixprojekt av lastpallar är väldigt populärt. Bloggar och Pinterest svämmar över att projekt du kan göra men det vanliga soffbordet av en lastpall på hjul eller till och med balkongsoffan har hängt med ett tag nu. Nyligen gjorde jag en odlingsvägg av lastpallar och då kom jag även på den här lite annorlunda idén. En kombinerad vägghylla för din hemmabar och ett litet barbord – i ett.

Ett enkelt sätt att inreda med vackra flaskor och glas som ofta annars bara hamnar i skymundan i något skåp.

Du behöver: En lastpall, träplankor, träskiva, skruv, lim, skruvdragare, såg, pensel och vit snickerifärg.

barhylla_lastpall_monica_karlstein_hemmafix_hemmafixbloggen.3

Så gör du:
Börja med att såga bort de tvärgående reglarna som varit lastpallens botten. Dessa sågas av enligt bilden så att en ny planka kan sättas fast uppepå. På så sätt gör vi hyllplanet lite djupare så att några av de vanligaste flaskorna får plats.
Mät ut och såga till hyllplanens bottnar och frontsidor. Bottenplankorna sätter du fast med skruv och trälim så att de håller för tunga flaskor. Frontstyckena räcker det om du bara limmar så slipper du dessutom skruvmärkena.

Tänk på att mäta varje del individuellt innan du sågar till delarna. En lastpall har sällan raka kanter eller är byggd med särskilt stor precision. En frontplanka som passar till den översta hyllan passar förmodligen inte alls till de andra hyllorna.
På den understa hyllan ska bottenplattan sticka ut som en liten bordsskiva. Rita ut önskad form på en träskiva och såga till. Skruva och limma fast den på lastpallen.

Slipa lastpallen lite grovt så att lösa flisor eller stickor försvinner. Måla två gånger så att färgen täcker.

Observera att barhyllan är tung och det krävs en rejäl upphängningsanordning. Fråga i ditt byggvaruhus vad som passar din vägg.

barhylla_lastpall_hemmafix

Tips: Om du borrar hål i hyllplanens botten kan du använda hyllan för odling istället för som barhylla. Tänk då på att plasta hyllornas insidor för att skydda träet från fukt. Planerar du att odla nyttoväxter i den utomhus tänk då på att välja en giftfri färg för utomhusbruk.

Produktinfo på bild: Karaffer, pressglas, sugrör och servetter från Lagerhaus. Margaritaglas från Ikea.

barhylla_lastpall_monica_karlstein_hemmafix_hemmafixbloggen.2

Foto: Angelica Söderberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *