28julpyssel (1)
Fixa julfint hemma behöver inte betyda timmar av flit och slit.
Nu fixar du pyntet med tejp.
Ja, du läste rätt. Färgglad papperstejp har de senaste åren tagit pysselsverige med storm. 

Washitejp. De flesta av er har säkert stenkoll på tejpen. Men för er andra så kommer den ifrån Japan och bjuder på näst intill ändlösa möjligheter. Användningsområdena har fullkompligt exploderat i pysselvärlden de senaste åren och tejpen har snabbt blivit en trend som inredningsnördar fallit pladask för.

Tejpen används inte bara som vanlig tejp, för att slå in paket, sätta upp affischer på väggen eller fuska i korthusbygge. Den fungerar också, och kanske främst, som dekoration i ditt hem. Med lite tejp kan du ge en tavelram en ny och roligare stil. Du kan klä metallkanterna på värmeljus med tejp i ett snyggt mönster eller varför inte göra en trist enfärgad vägg randig, rutig eller ja…bara din fantasi sätter gränser.

Dessutom kan du julpyssla med tejpen. Jag kanske inte kan kalla det för julkalender. Men åtminstone en följetång. Idag startar jag en liten miniföljetång på temat julpyssla med washitejp. Var fjärde dag fram till jul kommer jag att visa er ett enkelt hemmafix med papperstejp.

Del 1: Först ut är den barrfria granen.
Ska du resa bort över jul är det här rätt gran för dig som vill slippa dammsuga när du kommer hem.

Detta behövs: Washitejp, sax, eventuellt en linjal, guld- och kopparfärgat papper, svart snöre
Så gör du: Tänk ut var toppen av granen ska placeras på väggen och utgå från den när du tejpar. Stryk med fingrarna över tejpen så att den fäster ordentligt på väggen.
Klipp till en girlang av svart snöre och stjärnor och hjärtan av guld- och kopparfärgat papper. Fäst dem på girlangen med washitejp på baksidan och fäst girlangen på granen med washitejp. Klipp till en toppstjärna av guldpapper. Matcha gärna paketen du lägger under granen med grandekorationerna. En av årets jultrender är just grafiskt svartvitt eller koppar- och mässingstoner.
Tips: Bara fantasin sätter gränser för granens form. Ett tips är att bildgoogla ”washi tape christmas tree” så får du massor av inspiration.

Foto: Lotte Fernvall

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *