Härligt Hemma

Du behöver: En brandbil med höj- och sänkbar kran, lampsladd, sockel, stickpropp, mellanströmbrytare, dragavlastare, glödlampa, avbitartång, skruvmejsel.

Härligt Hemma

Så gör du: De flesta leksaksbrandbilar är röda. Och visst kan du behålla den röda färgen även i det här hemmafixprojektet. Då blir det ett superenkelt projekt att bara dra in en lampsladd.

satellite_sses-0258 Men för att få en lite mer stilren känsla när brandbilen ska bli till bordslampa har jag valt att sprejmåla den svart. Börja därför med att torka av bilen med en fuktig trasa och lite diskmedel så att eventuell smuts och fett försvinner. Maskera med maskeringstejp de delar av bilen där du vill behålla originalfärgen.
Därefter målar du ett lager med en sprejfärg som är anpassad för att grundmåla plastytor. Fortsätt därefter med den önskade kulören. Här har jag valt en mattsvart kulör.
När färgen har torkat men inte härdat tar du bort all maskeringstejp. När färgen härdat mäter du ut hur lång lampsladd du önskar ha och var den ska sitta.
Sätt sladden på plats och skruva sedan dit sockel, stickkontakt, mellanströmbrytare och dragavlastare.

Härligt Hemma

OBS! Viktigt att tänka på när du gör lampor är att alltid låta någon som kan koppa in elen. Du kan förbereda för el men låta någon elkunnig koppla på sockel och stickkontakt om det behövs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *