Skärmavbild 2015-02-22 kl. 13.29.49

Ni har väl sätt de där hemska rummen som kallas för man caves och cirkulerar på nätet. Lädersoffor som osar testosteron genom själva bilden. Nu kommer ett nytt fenomen. Nämligen “bar sheds” eller hur ska vi översätta det till svenska? Barskjul, bar-friggebodar?

Ursprungligen kommer de från Storbritannien där folk hade små friggebodar vid sina odlingslotter för att förvara trädgårdsredskap i. Så småningom började man samlas kring dessa och drack en öl eller två. Det blev ett fenomen att de samlades kring redskapsboden och hade en trevlig stund tillsammans över ett glas, under enkla former.

Tydligen såg man en ökning av sådana här skjul i Storbritannien efter att rökförbudet trädde i kraft. Och trenden är på väg att spridas även i USA, där man nu tar den ett steg vidare och kallar bodarna för brew sheds eftersom privatpersoner ofta använder bodarna till att brygga öl i, rapporterar Kegworks.com

Tror ni inte att det här redan finns ute i våra svenska koloniområden? Kanske vara Storbrittannien inte först…

Vill du se fler barskjul? Ta en kik här.
Foto: Kegworks.com

Skärmavbild 2015-02-22 kl. 13.29.40

Skärmavbild 2015-02-22 kl. 13.29.34

Skärmavbild 2015-02-22 kl. 13.29.22

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *