Härligt Hemma Leksaker finns det ofta i överflöd av på loppisar och andrahandsbutiker – eller så behöver du bara gå ner i källaren eller upp på vinden hos dig själv för att hitta det som barnen har tröttnat på. Men även om den där plastgiraffen inte föll knattarna i smaken som tidsfördriv så kanske den uppskattas lite mer om den får en funktion i barnrummet.

Härligt Hemma

Du behöver: En träplanka, såg, sandpapper, hobbyfärg, pensel, leksaker, hobbylim och eventuellt en limpistol för större leksaker.

Härligt Hemma

Så gör du: Såga till tre plattor av träplankan, 25, 20 respektive 18 centimeter långa är lagom storlekar. Slipa bort flisor och gör kanterna runda med sandpappret. Måla plattorna i önskade kulörer. I hobbybutikerna finns färg i små prisvärda burkar som räcker gott. Låt torka.
Ställ botten i en bokhylla med kortsidan intill en hyllvägg så att du kan ställa de två stående plattorna ovanpå bottenplattan och lutandes mot väggen. Limma fast de stående plattorna mot varandra samt mot bottenplattan. För att hålla de på plats innan limmet torkar kan du ta hjälp av de böcker som du ska använda bokstöden till. Ställ böckerna på bottenplattan och se till så att de stående träplattorna står i rät vinkel mot bottenplattan. Se till så att överflödigt lim inte hamnar på böckerna eller på bokhyllan. Låt torka.
Placera därefter ut leksakerna som du har valt ut. Testa och bestäm hur du ska gruppera dem innan du börjar limma. Är det större och tyngre leksaksfigurer kan det var bättre att använda en limpistol så att figurerna verkligen står stadigt. För de mindre figurerna räcker ett vanligt hobbylim. Bygg gärna på höjden för att få lite volym.

Inköpsställen: Posters från Petitecharlie.se.
Foto: Angelica Söderberg.
Härligt Hemma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *