Härligt Hemma

Den där brandbilen som ni som föräldrar inte stod ut med på grund av de hysteriskt tjutande sirenerna kan nu nyggas om till något helt annat som garanterat inte kommer att störa dig. Släng batterierna och gör om den till en ljudlös lampa.

Härligt Hemma
Du behöver:
En brandbil med höj- och sänkbar kran, lampsladd, sockel, stickpropp, mellanströmbrytare, dragavlastare, glödlampa, avbitartång, skruvmejsel.

brandbilslampa.1
Så gör du:
De flesta leksaksbrandbilar är röda. Och visst kan du behålla den röda färgen även i det här hemmafixprojektet. Då blir det ett superenkelt projekt att bara dra in en lampsladd.

Men för att få en lite mer stilren känsla när brandbilen ska bli till bordslampa har jag valt att sprejmåla den svart. Börja därför med att torka av bilen med en fuktig trasa och lite diskmedel så att eventuell smuts och fett försvinner. Maskera med maskeringstejp de delar av bilen där du vill behålla originalfärgen.
Därefter målar du ett lager med en sprejfärg som är anpassad för att grundmåla plastytor. Fortsätt därefter med den önskade kulören. Här har jag valt en mattsvart kulör.
När färgen har torkat men inte härdat tar du bort all maskeringstejp. När färgen härdat mäter du ut hur lång lampsladd du önskar ha och var den ska sitta.
Sätt sladden på plats och skruva sedan dit sockel, stickkontakt, mellanströmbrytare och dragavlastare.

OBS! Viktigt att tänka på när du gör lampor är att alltid låta någon som kan koppa in elen. Du kan förbereda för el men låta någon elkunnig koppla på sockel och stickkontakt om det behövs.

Inkösställen: Poster från Lagerhaus.
Foto: Angelica Söderberg.
Härligt Hemma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *