62395_10200176304344626_451997904_n-1

Leksaker finns det ofta i överflöd av på loppisar och andrahandsbutiker – eller så behöver du bara gå ner i källaren eller upp på vinden hos dig själv för att hitta det som barnen har tröttnat på. Tidigare under veckan har jag visat er två projekt du kan göra, och eftersom flera av er har hört av sig och gillat dem så tänkte jag ge er ett par projekt till. Gamla leksaker kan till exempel bli en fin ram till en spegel, eller basen till en sängbordslampa. Här visar jag fyra enkla leksaksprojekt som piggar upp barnrummet.

1. KUL SMÅFÖRVARING
Glasburk med texten ”Precious things” och på locket vakar en guldfärgad örn. Eller egentligen är det nog en papegoja. Jag har helt enkelt limmat fast fågeln på locket och sedan när limmet torkat sprejmålat med guldfärg. Inte svårare än så. Här hittar du instruktionerna.

Härligt Hemma
2. LEKFULLT STÖD I BOKHYLLAN
Öven om den där plastgiraffen inte föll knattarna i smaken som tidsfördriv så kanske den uppskattas lite mer om den får en funktion i barnrummet. Allt som behövs är lite plastfigurer, lim, färg och en planka. Här är fler bilder och instruktioner.

Härligt Hemma
3. SPEGEL SPEGEL PÅ VÄGGEN DÄR…
Här har jag använt leksaker som barn har tröttnat på eller vuxit ifrån och skänkt till Myrornas. Det här hemmafixprojektet är ett kul sätt att återanvända leksaker på och samtidigt få ett lite lugnare och mer enhetligt intryck i barnrummet. Här hittar du instruktionerna.

Härligt Hemma 4. BRANDBILEN LYSER UPP
De flesta leksaksbrandbilar är röda. Och visst kan du behålla den röda färgen även i det här hemmafixprojektet. Då blir det ett superenkelt projekt att bara dra in en lampsladd. Men för att få en lite mer stilren känsla när brandbilen ska bli till bordslampa har jag valt att sprejmåla den svart. Här är fler bilder och instruktioner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *