10833893_10204303207714631_53043269_n

En rund, ganska intetsägande spegel från Ikea fick nytt liv med hjälp av lite tampar från en båt. Snacka om att sätta personlig prägel på hemmet utifrån fritidsintresset. Det här ikea-hacket fixar du lätt med bara ett par ingredienser på materiallistan.

1.spegel

Du behöver: Rund spegel utan ram, tampar, en tunn skiva, lim för spegelglas, ståltråd eller snöre, limpistol, sax, borrmaskin eller syl, eventuellt lite färg i samma färg som tampen.

2.spegel
Så gör du:
Börja med att såga till bottenplattan som du ska fästa spegeln och tampen på. Såga den ett par centimeter större än spegeln så att ramen av tampar får plats.

3.spegeln

Limma fast spegel med ett lim avsett för spegelglas. Fråga i din hobbyaffär eller i ditt byggvaruhus. Låt torka.
Borra hål för ståltråden eller snöret som du använder för att hänga upp spegeln. Trä genom och fäst hängaren på baksidan.

4.spegeln
Måla bottenplattan i samma färg som tampen om du tror att den kommer att synas mellan tamparna. Låt torka.

5.spegeln
För att få tampen snyggt lindad är den enklast om du lindar ett varv i taget och klipper av tampen mellan varje varv. Se till så att skarvarna hamnar på samma ställe så att du kan dölja dem enkelt och vänta med att fästa ändarna med lim.

6.spegel
Välj själv hur många varv av tampen du vill ha som ram. Limma dit tampen med limpistol men var noga så att du inte får lim på spegeln där det syns.
Avslutningsvis är det dags att dölja skarvarna. Det gör du genom att vira en bit tamp runt ramen som du precis gjort. Då är det viktigt att du har lämnat skarvarna lösa så att du får in tampen under och runt, enligt bilden. Limma när du tycker att tampen döljer skarvarna väl och låt torka.

Tips: Var försiktig så att du inte bränner dig på det heta limmet.
Foto: Angelica Söderberg.
7.spegel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *