Drömmer du precis som jag om en örtträdgård men saknar just det där sista – en trädgård? Nu kan även du som bor i lägenhet skapa din egen gröna oas på balkongen eller uteplatsen. Här är tre hemmafix som du bygger ihop på allt ifrån en halvtimme till ett par timmar.

Härligt Hemma
1. PÅ ROSTIGT NÄT
Den här kvadratsmarta odlingsväggen ger plats åt mycket grönt och blomster även om din uteplats är liten eftersom den hänger på väggen och bygger på höjden istället för på djupet. På det rostiga gallret kan både örter, blommor och trädgårdsredskap samsas. Fler bilder och instruktioner hittar du här. 

Härligt Hemma 2. PÅ EN LASTPALL
För er som bor i hus är det här ett projekt som du förmodligen kan göra utan att ens åka till brädgården. Kanske har du redan några plankor liggandes i något hörn av garaget eller trädgården. Du som inte har någon sådan gömma kan åka till byggvaruhuset och kolla bland spillvirke. Ofta finns sådant som du gratis kan ta med dig hem. Det här projektet behöver alltså inte kosta många kronor och ändå bli väldigt snyggt på balkongen, uteplatsen eller i trädgården. Vem kunde ana att här döljer sig en lastpall? Fler bilder och instruktioner hittar du här. 

Härligt Hemma 3. PÅ HÖJDEN
Kvadratsmart odling av blommor, örter eller sommarbär. Det här projektet gjorde jag förra sommaren och bloggade om redan då. Härom veckan gjorde Ernst Kirchsteiger ett liknande projekt i sitt fina tv-program Ernst i Toscana, där krukpelare fick fungera som redskaptsställ i ett utekök. Väldigt fiffigt. Fler bilder och instruktioner hittar du här. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *