hemmafix Konservburkar är väl något som finns i de flesta hushåll och är något som vi ofta slänger istället för att återbruka. De är ju så tåliga och håller länge så varför inte ge dem ett nytt användningsområde och nytt liv – på din uteplats. Här har jag gjort en hängande förvaring för örter och huvudingredienserna är endast några konservburkar och lite tråd. Sedan kan du pimpa burkarna efter egen fantasi. Här berättar jag hur jag har gjort.

hängandeörtförvaring-före
Du behöver: fyra konservburkar, grov tråd eller snöre, sprayfärg, griffelfärg, borrmaskin med metallborr eller en spik och en hammare, sax.

Så gör du:
1. Börja med att rengöra konservburkarna ordentligt så att de inte luktar.
2. Måla konservburkarna i önskad kulör. Här målar jag dem i två steg. Först spraymålar jag burkarna i en kopparkulör. Efter att sprayfärgen torkat målar jag den övre halvan av burken med griffelfärg. Detta för att jag sedan ska kunna skriva örtens namn längs kanten.

hängandeörtförvaring-stegförsteg6
hängandeörtförvaring-stegförsteg2

3. Borra ett hål upptill på burken. Har du ingen borrmaskin med metallborr så går det lika bra att slå ett hål med hjälp av en hammare och spik.

hängandeörtförvaring-stegförsteg5

4. Knyt fast snöret i hålet på burken och häng upp. Det blir fint om du hänger de fyra burkarna från samma krok så att de tillsammans bildar en klase.
5. Skriv örtens namn på burkens svarta del med en tavelkrita och plantera örten i burken.
hängandeörtförvaring-stegförsteg1

Tips: Hänger burkarna på en plats utan tak där det kan regna kan det vara bra att göra ett hål i botten så att överflödigt vatten kan rinna ut.

hemmafix
Foto: Angelica Söderberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *