Jag har två sommarställen att njuta av. Ett på min sida av familjen och ett på min sambos. Ändå kan jag inte låta bli att sukta efter ett sådant där superlitet och charmigt där allt är snett och vint och alldeles, alldeles underbart. Här är min lista över de fem finaste torpen som är till salu just nu.

1. VID HAVET I KÄLLVIK
Här ovan ser ni ett riktigt litet guldkorn.
“Med bakgrundsljudet av skvalpande vågor njuter Ni av sommarsolens varma strålar på denna södervända och ytterst privata havsudde i kungliga Källvik.” Så skriver mäklaren i annonsen och det låter ju helt fantastiskt. Tyvärr är ju prislappen därefter. Hos Skandiamäklarna hittar ni annonsen.

2. CHARM FRÅN 1800-TALET
“Charmigt 1800-tals torp med flertalet komplementbyggnader på stor och solig tomt.” Så står det i annonsen. Med badtumma och zinkhinkar med blomster i på varenda staketstolpe. Hur sött som helst. Hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling hittar ni annonsen.

3. ÅH LJUVA ÅSGÅRD
“Söker du en rofylld plats strax utanför stan, en plats att andas och filosofera på? Med närhet till havet i Anderviken, restauranger och butiker på Trosa torg och driving rangen på Åda Golf & Country club finner man denna fantastiskt fina fastighet om 5464 m² med vidsträckt utsikt över vackert och djurrikt kulturlandskap.” Här skulle jag verkligen kunna tänka mig att spendera en sommar. Eller två. Hos Skandiamäklarna hittar ni annonsen.

4. 1700-TALSSKATT
“Välkomna till denna torpidyll med permanentstandard. Under detta tak finns mycket känsla, historik och charm då det har anor tillbaka till 1700-talet som bostad till kungliga båtsmanskompaniet.”  Bara läget och utsidan av huset är ju en skönhet i sig tycker jag. Vilken grönskande oas. Hos Svensk Fastighetsförmedling hittar ni annonsen.

5. STORFAVORITEN
“Välkommen att glänta på dörren till detta hemtrevliga och faluröda torp och möt spår av en svunnen tid! Här kan Du njuta av tystanden, stillheten och uppleva fågelkvitter och humlesurr under de knotiga äppelträden.” Inte långt härifrån har min familj en sommarstuga där jag är uppvuxen. Och förutom att det här är ett av de finaste torpen jag har sett så har jag varit på en av Sveriges bästa gårdsauktioner i nästa kurva. Där satt jag en hel dag för att ropa hem fina fynd medan resten av familjen åkte hem och badade. Hos Svensk Fastighetsförmedling hittar du annonsen.

Bild: Bilderna är lånade från respektive fastighetsförmedling. Se länkar till annonserna under varje bild.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *