Nu har vi ju ett sådant fantastiskt ljus här i Sverige. Och trots att jag inte vill tänka på det så kommer det ju lite mörkare tider. Jag älskar sommaren men kan tycker att hösten också har sin charm. Vad tycker ni?

Till hösten kan vi behöva lite belysning som lyser upp. Att göra egna lampor är ett av mina favoritprojekt så det har blivit några stycken här hemma. För er nya läsare kommer här en sammanfattning av ett helt gäng.

1. ROSTIGA TAGGTRÅDSLAMPAN
Jakten efter en lagom rostig taggtråd har inte varit helt lätt. Den här taggtråden hittade jag övergiven i skogen förra året och jag hoppas att jag gjorde markägaren en tjänst som städade rent skogen från den – eller åtminstone älgarna som numera slipper få taggarna i fötterna. Jag lät den ligga kvar i skogen fram till i somras, men när den legat i ett år tyckte jag att den kunde klassas som övergivet skräp. Här hemma blev det till slut en taklampa. För fler bilder och instruktioner klicka här


2. GAMLA GRAMMOFONEN
För ett tag sedan berättade jag att jag hade budat hem den här grammofontratten på Tradera. Och nu är den i ordninggjord till en lampa. För instruktioner klickar du här. 


3. UPPLYSTA SYLTBURKAR
Ni har säkert sett dem förut. Taklamporna av mason jars – glasburkarna med profilerad text eller mönster på som finns i blått, grönt eller ofärgat glas. För en instruktionerfilm klickar du här. 


4. BETONGBELYSNING
Två skålar, betong, en syltburk och en lampsladd. Det är i stort sett det enda du behöver för att göra denna enkla lampa i betong. Smart idé och snyggt resultat. Här hittar du en instruktionsfilm om du vill göra en likadan.

5. VARNINGSLJUS
De flesta leksaksbrandbilar är röda. Och visst kan du behålla den röda färgen även i det här hemmafixprojektet. Då blir det ett superenkelt projekt att bara dra in en lampsladd. Men för att få en lite mer stilren känsla när brandbilen ska bli till bordslampa har jag valt att sprejmåla den svart. Här är fler bilder och instruktioner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *