Igår tipsade jag om 8 HEMMAFIX för din trädgård som du kan göra under semestern. Och för den som inte fick nog kommer här lika många till. Hoppas att ni blir inspirerade. 

1. RUSTA UPP TRÄDGÅRDSMÖBLERNA
Från år till år plockas de fram och ställs undan och slits med väder och vind. Nu är det dags att piffa till trädgårdsmöblerna inför semestern – med en helt ny färg. HÄR hittar du fler bilder och instruktioner på utemöblerna här ovan.

2. GÖR DIN EGEN STAPELBARA ODLING
Det här var från början en present till min fina mamma som tycker mycket om blommor. Med den här lösningen får du plats med mycket odling på liten yta eftersom den bygger på höjden. Perfekt för små uteplatsen. HÄR hittar du fler bilder och instruktioner.

3. FIFFIGA TRÄDGÅRDSBÄNKEN
För ett tag sedan var jag i Göteborg på möhippa och över första natten åkte vi ut till en väns föräldrars hus vid havet och bastade och badade och då hittade jag den här smarta bänken i trädgården. Bordet kan fällas ner om ni ska sitta flera, kan fällas upp och användas som bord och fungera som fotpall. Det HÄR borde man ju kunna göra själv av vilken trädgårdsbänk som helst.

4. GÖR DINA EGNA STAPELBARA ODLINGSLÅDOR
Jag är just nu inne på att platsbygga odlingslådor och en sittbänk till min balkong och hittade det här klippet med en smart idé. Bra instruktioner och snyggt resultat. Odlingslådor som går att stapa på höjden. Riktigt fint! Du hittar instruktionsfilmen HÄR

5. GÖR EN HÄNGAMPEL AV ETT DURKSLAG
Loppisfyndat durkslag får ny funktion. Ni som har följt mig och bloggen ett tag har nog sett den här bilden förut, men den verkar ha dykt upp igen i sociala medier eftersom jag just nu får en hel del frågor på mejlen kring den och hur jag har gjort. Så när jag gick tillbaka och kikade på gamla blogginlägg insåg jag att jag bara visat bilden förut, men aldrig instruktionerna. Så HÄR kommer de.

6. ÅTERVUNNA SÅKRUKOR
Förra våren började min brors fru Sofia odla inför sommaren och kom på det här smarta projektet som jag gärna vill visa. Billigt och miljövänlig återvinning. Hon hade helt enkelt frågat efter de där plastbottnarna som färska örter står i i mataffären. De slängs ju av butikspersonalen vartefter örterna säljs. Och de blir ju perfekta som såkrukor. För bättre dränering har hon lagt fint grus i botten. Smart idé och mycket snyggare än de där fula såkrukorna i papp som finns. HÄR finns fler bilder.

7. GÖR UNIKA ODLINGSSKYLTAR AV MÄTSTICKOR
Gamla linjaler eller mätstickor finns ofta på auktioner eller i vintagebutiker. HÄR fungerar de fint som odlingsskyltar, med själva skylten målad med griffelfärg.

8. DÄCKEN BLEV TRÄDGÅRDSFÖRVARING
När jag släpade hem fyra bildäck skakade grannarna på huvudet och undrade vad sjutton jag skulle göra nu. När jag berättade att det skulle bli en trädgårdsförvaring för leksaker och redskap hade de svårt att föreställa sig det. Men när resultatet väl var klart förundrades de över min påhittighet. HÄR är fler bilder och instruktioner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *