Härligt Hemma

Trendanalytikern Stefan Nilsson tror att koppartrenden kommer att hålla i sig åtminstone hela 2015. Jag gillar koppar, det har jag alltid gjort. Men inte den där högblanka, lackerade fejkkänslan som ofta förekommer på detaljer som du köper färdiga. I så fall ska det vara riktigt material och genuin känsla.

Ni som följer bloggen har sett de här projekten förut, men nu samlar jag dem i ett inlägg för er nya läsare eller för er som hängt med ett tag men ändå missat dem.

1. GÖR DIN EGEN IHOPFÄLLBARA KLÄDHÄNGARE
Den här klädställningen här ovan är lätt att förvara ihopfälld i förrådet och plocka fram när du får gäster och behöver fler upphängningsmöjligheter i hallen. Du gör den enkelt av ett kopparrör, några träreglar, en skinnrem och lim.
Kika HÄR för fler bilder och instruktioner.

2. UPPDATERA DEN KLASSISKA TALLRIKSHYLLAN
Föreställ dig en klassisk gammal tallrikshylla med en regel i trä som håller tallrikarna på plats. En sådan har jag haft i tankarna när jag konstruerat den här hyllan. Jag ville göra den lite trendigare med hjälp av den gröna färgen och dessutom lite mer funktionell med en koppartråd i stället för en träregel.
Kika HÄR för fler bilder och instruktioner. 

Härligt Hemma

3. MIXA SNYGGT MED KOPPAR OCH BETONG
Här har jag byggt en bordslampa till sängbordet av betong och koppar, inspirerad av flera lampor jag sett i bloggvärlden och på Pinterest. I lampfoten har jag gjort en försänkning för att kunna lägga smycken och hårnålar när jag går och lägger mig om kvällen. Lampan består helt enkelt av kopparrör, kopparböjar, en hemmagjuten betongfot och strykjärnssladd i textil. Vill du göra den mer färgglad kan du gärna hänga på en lampskärm i färggrann textil.
Kika HÄR för fler bilder och instruktioner. 

hemmafixbordslampamonicaKarlsteinhemmafixkoppar

4. ANNORLUNDA FÖRVARING AV KOPPARRÖR
Ni har kanske sett de där snygga vägghyllorna gjorda av svarta rör som finns att köpa dyrt på nätet. Industristilen är populär och priserna ofta därefter. Den här kan du däremot göra själv och även om koppar är förhållandevis dyrt så blir det billigare och roligare när du gör jobbet själv.
Kika HÄR för fler bilder och instruktioner.

Härligt Hemma

5. HÅRD METALL I MJUKA FORMER
Här har jag använt kopparrör med plasthölje. Vi har ju länge sett koppardetaljer med raka former och räta vinklar. Men här är en ny variant med mjuka former.
Kika HÄR för fler bilder och instruktioner.

24s48-mjuk-845

6. RÖRIG LJUSSTAKE AV KOPPARRÖR
Jag hade funderat ett tag på om ett värmeljus skulle få plats i ett kopparrör som jag hade sett i en vvs-butik. Mitt ögonmått sa att det skulle passa perfekt men personalen i butiken tittade skeptiskt på mig när jag kom dit och snackade om att göra ljusstakar av vattenledningar. Från butiken gick jag, trots personalens ifrågasättande blickar, med ett två och en halv meter långt kopparrör på axeln. Det här är ett av de allra lättaste kopparfixen som jag har gjort. Det tar inte många minuter.
Kika HÄR för fler bilder och instruktioner.

24s50-drag-567

7. MIXA DYR KOPPAR MED PRISVÄRT LJUST TRÄ
Den här idén har jag lånat av min bloggkollega Helena som för övrigt är sjukt kreativ och har många häftiga projekt på sin blogg Mormorsglamour. Projektet består av koppar i form av rördelar somblandas upp med ljust nordiskt trä i form av rundstav.
Gå på skattjakt i bygghandeln och avdelningen för rörmokeri. Lättast är att gå dit med öppet sinne och prova dig fram till vilka delar som ser bra ut. Du behöver egentligen inte veta vad några delar heter. Det enda du behöver tänka på är att de ska rymma ljusets diameter, som på de flesta ljus är 22 millimeter.
Kika HÄR för fler bilder och instruktioner.

24s52-traljusstake-918

Foto: Angelica Söderberg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *