Nu kommer ett erkännande. Som många av mina vänner har svårt att tro på. Jag fixar och bygger för jämnan hemma och får ändå kalla mig själv händig. Därför har min familj och vänner svårt att tro på mig när jag säger att jag verkligen inte har några gröna fingrar. Jag älskar växter och blommor men så snart de kommer över tröskeln hemma så dör de. Ja, till och med snittblommor. 

Pappa och mamma som är blomfantaster ringer till och med ibland och påminner och säger att allt handlar om att ge dem vatten. Men det gör jag. Och heller inte för mycket. Ändå dör dem. Allt från praktexemplar av pelargoner med kraftiga rötter till kaktusar och snittblommor. Men! Jag har äntligen hittat något som funkar.

Växten på bilden här ovan tycks peppar, peppar (över)leva hemma hos mig. I vintras när vi sålde förra lägenheten köpte jag några murgrönor för utomhus och placerade på spaljén utanför köksfönstret. Efter visningen klippte jag av några skott och ställde in i en vas. I flytten fick den följa med och nu har den fått sin plats på en av hyllorna i köket. Och den lever! Och jag vågar nog också säga att den frodas för den har massor av fina rötter.

Så knepet för alla oss som inte lyckas med blommor tycks vara den extra tåliga murgrönan för utomhusbruk. Och skippa jorden. Låt skotten stå i vatten istället. Då blir den tydligen så här fin.

4 kommentarer

///////////////
 1. Nini Tjäder

  Jag är bra på att få växter attleva och överleva. Men murgröna…. De lyckas jag inte med. De bara dör.

  1. hemmafix

   Kanske kan du testa att ha dem i vatten i stället för i jord. Det funkar för mig. 🙂

 2. Nini Tjäder

  Alla andra växter överlever och frodas hos mig. Men murgröna har jag lyckats ta död på.

  1. hemmafix

   Har du testat den som ska vara utomhus, den är mycket tåligare. Jag tar också död på det mesta. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *