Ni vet de där små ingreppen du gör hemma som ger stor effekt. Det här hemmafixet är just ett sådant projekt. En stegstolsklassiker från Ikea som med lite tapet och tapetkliser får en helt ny stil.

Till stegen kan du sedan matcha köksbrickan med samma tapet eller fånga upp kulörerna i tapeten i din övriga inredning.
Och det är inte bara i köket du kan få användning av en sådan här fin pall. Även i hallen och i barnrummet kan den få sin självklara plats.

Du behöver: Stegpall, sprejfärg, klarlack, tapet, tapetklister, rakbladskniv, penna, pensel och sax. Eventuellt sandpapper och en fuktig trasa.

Så gör du:
Börja med att slipa bort eventuell gammal färg från pallen med lite sandpapper. Tänk på att slipa i träets fiberriktning så att det inte blir repigt. Torka med fuktig trasa och låt torka. Sprejmåla sedan ett jämnt lager färg. Rör sprejburken jämt längs hela pallen och stanna inte upp – då får du lätt rinnmärken. Låt torka och fortsätt sedan med ett extra lager.

Skruva loss pallens steg och rita av formen på tapetens baksida med en penna. Klipp till och prova om den passar genom att lägga tapetdelarna på stegplanen. Klipp till och justera om det behövs.


Pensla tapetklister på stegplanen med hjälp av en pensel och stryk på tapeten med fingrarna. Stryk ut limmet så att det inte bildas några bubblor. Torka bort överflödigt lim på kanterna innan det torkar.

Tips: Sprejmåla ett lager med mattklarlack ovanpå både tapeten och färgen så håller pallen sig fin längre.

Inköpsställen: Tapet från Eco Wallpaper och Svenskt tenn. Pallar och matta från Ikea. Klänning från Orkan Lia.
Foto: Angelica Söderberg.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *