En av de vanligaste frågorna som jag får som inredare är hur man förändrar hemma med små ekonomiska medel och på kort tid. Och ja, det är en knepig fråga.

Du kan ju inte förvänta dig ett helt nytt intryck när du kliver in i ett rum om du inte är beredd att lyfta ett finger eller betala lite grann. Men det finns några smarta knep att ta till. Här är ett av dem. Nämligen att byta knoppar på köksluckor, garderober, skänkar och byråer. Här är fem exempel från Lushome som visar att det bara är fantasin som sätter gränserna.

1. TÅGLEK
Här har man bytt ut knopparna mot leksakståg. Hur fint som helst i ett barnrum.

2. HANDTAGSBONANZA
Handtag och knoppar finns ofta billigt på loppis. Varför inte använda flera stycken – samtidigt. Lekfullt och udda, men ganska fint.

3. STRANDFYND
Sådana här stenar finns ofta på stränderna. Och det gör inget om de inte ser likadana ut. Det är ju det fina med naturen, att allt ser olika ut och är unikt.


4. HÄNGLÅS

Det här påminner mig om alla de hänglås man ofta ser på broar i storstäder men kärlekspars namn. Ett hänglås som handtag blir en fin detalj i nästan vilket rum som helst.

 5. LEKFULLA BOLLAR
Det här lilla fixet med träkulor har jag nyligen gjort i ett reportage som ni i höst kommer att få se i ett inredningsmagasin. Jag tycker att det är ett roligt knep för att det är så enkelt att göra. Det enda du behöver är ju kulorna, lite färg och ett snöre.

Bildcredit: Lushome.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *