Hundra halsband i ett enda stort trassel. Då är det lätt att stänga igen halsbandslådan och skippa smycken när man har bråttom till jobbet. Så gjorde i alla fall jag – fram till nu.

Nu har jag fixat en funktionell förvaring för halsband som dessutom är fin att se på. Nästan som en tavla i sig.

Du behöver: Tavelram, sandpapper, sprejfärg, kvistar, limpistol, klarlack.


Så gör du: Plocka bort tavlan ur ramen. Slipa bort eventuell gammal färg från ramen med lite sandpapper. Tänk på att slipa i träets fiberriktning så att det inte blir repigt. Torka med fuktig trasa och låt torka. Sprejmåla sedan ett jämnt lager färg. Rör sprejburken jämt längs hela ramen och stanna inte upp – då får du lätt rinnmärken. Låt torka och fortsätt sedan med ett extra lager. Avsluta med ett lager klarlack för extra skydd.

Mät ut hur långa grenar du vill ha och hur många nivåer du vill kunna hänga dina halsband i. Tänk på att bara använda grenar du hittar på marken och aldrig bryta kvistar från levande träd eller buskar. Limma fast grenarna på tavelramens baksida med hjälp av limpistolen. Akta så att du inte bränner dig. Klar att hängas upp och användas!

Tips: Du kan även använda tavelramen som en anslagstavla med hjälp av små klädnypor och lappar. Tänk vad glad du blir när du tar på dig halsbanden på morgonen och ser en glad liten hälsning uppsatt på någon av grenarna.
Foto: Angelica Söderberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *