Leksaker finns det ofta i överflöd av på loppisar och andrahandsbutiker – eller så behöver du bara gå ner i källaren eller upp på vinden hos dig själv för att hitta det som barnen har tröttnat på. Gamla leksaker kan till exempel bli en fin ram till en spegel, eller basen till en sängbordslampa.

Här visar jag fyra enkla leksaksprojekt som piggar upp barnrummet.

1. KUL SMÅFÖRVARING
Glasburk med texten ”Precious things” och på locket vakar en guldfärgad örn. Eller egentligen är det nog en papegoja. Jag har helt enkelt limmat fast fågeln på locket och sedan när limmet torkat sprejmålat med guldfärg. Inte svårare än så. HÄR hittar du instruktionerna.

Härligt Hemma

2. LEKFULLT STÖD I BOKHYLLAN
Öven om den där plastgiraffen inte föll knattarna i smaken som tidsfördriv så kanske den uppskattas lite mer om den får en funktion i barnrummet. Allt som behövs är lite plastfigurer, lim, färg och en planka. HÄR är fler bilder och instruktioner.

Härligt Hemma

3. SPEGEL SPEGEL PÅ VÄGGEN DÄR…
Här har jag använt leksaker som barn har tröttnat på eller vuxit ifrån och skänkt till Myrornas. Det här hemmafixprojektet är ett kul sätt att återanvända leksaker på och samtidigt få ett lite lugnare och mer enhetligt intryck i barnrummet. HÄR hittar du instruktionerna.

Härligt Hemma

4. BRANDBILEN LYSER UPP
De flesta leksaksbrandbilar är röda. Och visst kan du behålla den röda färgen även i det här hemmafixprojektet. Då blir det ett superenkelt projekt att bara dra in en lampsladd. Men för att få en lite mer stilren känsla när brandbilen ska bli till bordslampa har jag valt att sprejmåla den svart. HÄR är fler bilder och instruktioner.

5. HANDMÅLADE PRICKAR
Vi handmålade nyblivna ettåringen Noras ena vägg i hennes blivande rum. Det är inte så svårt som det kanske låter. HÄR hittar mer info om hur vi gjorde.

6. FINA FJÄRILSMOBIL
En vän till mig berättade att dottern aldrig låg stilla på skötbordet. Hon var så nyfiken på allt som hände på sidan av och min vän sa att hon borde hänga upp något i taket ovanför skötbordet som kunde kalla på dotterns uppmärksamhet så att hon låg stilla. Därför gjorde jag en fjärilsmobil. HÄR är fler bilder och instruktioner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *