Jag ska köpa ny soffa och behöver en soffa som är sjukt skön att ligga och kolla på film i och är sådär säckig, mjuk och utsutten. Samtidigt ska den vara snygg, inte SE nedsjunken ut och ändå, trots att den är skön, vara en sådan där riktig finsoffa, eller snyggsoffa.

Ja, ni hör ju…den ekvationen är rätt knepig att lösa.

Det känns som att jag snart har kollat Sverige runt efter en utan att hitta någon. Det är som att jag har en bild i huvudet på hur den ska se ut men aldrig hittar den i verkligheten. Tänk om jag bara kunde bygga min egen, eller få formge min drömsoffa…

Men hur som helst, jag behöver er hjälp! Vad har ni för soffor hemma? Är er skön OCH snygg? Ge mig era tips!

7 kommentarer

///////////////
 1. Mian på Finaste mattan

  Äter man framför TV:n så är avtorkbart skinn ett måste, tygsoffa har vi i ett annat rum. Men med kuddar och filt så blir det mesta mysigt. Vi har 2 skinn en Furninova och en IKEA, IKEAs är lite mer sjunka-ner-i-skön. : )

 2. A

  Vi har Mios Howard med avtagbar klädsel (och extra dun “deluxe” som tillval i kuddarna!) och den är precis som din beskrivning – både elegant och snygg!

  1. hemmafix

   Tack för tipset! 🙂

 3. anna

  Jättedivan aka soffsäng. Har en kökssoffa som bas, tagit bort fronten och styrt in en 160cm bred resårsäng. Den har dessutom en bäddmadrass på 10 cm. Fixat ryggkuddar från en annan gammal soffa i samma färg som kökssoffan och sedan öst kuddar. Har ett snyggt tyg som “överkast” på själva sängen. Har aldrig varit så skönt att somna i soffan… 😉

  1. hemmafix

   Vilken fin idé! Har du bilder? 🙂

  2. anna

   Hej!
   Jag har några bilder, dock inte med slutresultatet så det är lite för “puttignuttiga” kuddar för min smak…. Vet bara inte hur jag kan skicka bilden här?

   1. hemmafix

    Vad kul. Mejla till monicakarlstein(at)gmail.com Tack snälla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *