Foto: Magnus Selander, ur boken Sköna hem – samtida svensk inredning.

När jag åker utomlands brukar jag alltid slinka in i en bokhandel och sukta efter snygga inredningsböcker. Ni vet sådana där riktiga coffee table-böcker som är så himla bra och gärna får ligga framme. Det händer ofta att jag köper en extra resväska och köper med mig ett helt gäng böcker.

Varför undrar ni nu. Det finns ju bokhandlar här hemma. Och ja. Men nej. Utbudet av inspirerande inredningsböcker är katastrof här hemma. Jag är inte på jakt efter de där fixiga böckerna efter speciella teman, de är ju också fina såklart. Till exempel alla de som handlar om vintagekalas, loppisfynd och så vidare. De finns och de är bra.

Men jag är ute efter de där riktigt tjocka biblarna med massor av fina bilder på vanliga hem. De där böckerna som är så snyggt formgivna att de får ligga framme på soffbordet. Det finns knappt några sådana i svenska bokhandlar och helt klart inga alls från svenska förlag med svenska hem.

TILL NU. Äntligen och hurra säger jag. Nu har nämligen magasinet Sköna hem för första gången gjort en bok av de vackraste hemmen ur tidningen. Det är en karaktäristisk mix av klassiska hem med modern twist, vackra klassiska miljöer med trendiga detaljer.
Förmodligen är ” Sköna hem – samtida svensk inredning” den bästa coffee table-bok som gjorts här i Sverige på tema inredning på väldigt länge.

Jag har fått äran att ge bort tre exemplar av boken till er fina läsare. Allt ni behöver göra är att svara på en fråga, så har ni chans att vinna.

Vad heter Sköna hems chefredaktör som tillsammans med magasinets inredningschef Charlotte Pettersson har gjort boken?

  1. Claes Blom
  2. Hanna Nova Beatrice
  3. Svante Öquist

Mejla ditt svar och ditt namn och adress till hemmafixbloggen@gmail.com senast 23 september.

Vinnarna meddelas här på Hemmafixbloggen den 24 september och böckerna kommer på posten. Ev vinstskatt betalas av vinnaren. 

Foto: Sanna Lindberg, ur boken Sköna hem – samtida svensk inredning.

Foto: Anne Nyblaeus, ur boken Sköna hem – samtida svensk inredning.

Foto: Karl Andersson, ur boken Sköna hem – samtida svensk inredning.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *