Nyligen var jag på jakt efter en pinnstol i klassiskt snitt. Jag hade varit runt på flera loppisar och auktioner men inte hittat den perfekta – trots att det var en enkel trästol i raka, enkla snitt som jag var på jakt efter.

Men så en morgon när jag gick ut och slängde soporna stod en helt perfekt i grovsoporna. Soporna, soptippar och containers är världens bästa fyndställen. Nu ska den få lite nytt liv med sprejfärg.

Just nu får jag många frågor på mejlen om att måla möbler. Hur gör man, hur mycket färg behövs och var finns bra färg att köpa?

Jag kan verkligen tipsa om graffitifärg. Den är lätt att sprejmåla möbler med eftersom den inte rinner utan ger en slät yta, nästan som om man lämnat in möblerna hos en lackeringsfirma. Och du behöver ofta bara spreja ett lager eftersom den täcker bra. Dessutom är den tålig som tusan när den härdat och står emot slitage. Jag skulle säga att ungefär en burk räcker till en pinnstol, men köp två för säkerhetsskull så att du inte står där utan. Ofta kan du lämna tillbara färgen om du inte bryter förpackningen. Den färg jag köper hittar ni HÄR.

För något år sedan målade jag om det här soffbordet med graffitifärg och eftersom det är ett satsbord som ställs ihop får det ju ganska mycket nötningar och stöter lätt emot varandra. Men jag har fortfarande inte ett enda litet märke. På det här bordet la jag på två lager matt klarlack ovanpå den vita färgen.

Sugen på fler fina projekt med sprejfärg? HÄR är tio hemmafixprojekt.

3 kommentarer

///////////////
 1. Kristin

  Verkar roligt att sprayfärga och det ser ut att bli bra resultat. Kan man göra detta inomhus och hur mycket måste man täcka runt omkring? Är det risk att det blir färgstänk på närliggande saker?

 2. Jasmin

  Hej jag finner inte vart du köpt färgen. Har börjat spreja en stomme till en gammal trampsymaskin, men tycker inte den blir bra. hade tänkt täcka över med denna så jag får ett bättre resultat.

  1. hemmafix

   Hej,
   Färgen kommer från Highlights. Lycka till!
   Monica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *