Ärligt talat, hur kul är dessa korkunderlägg egentligen? Du har säkert något liknande hemma och det har flera generationer innan dig haft. Men de är inte särskilt roliga, även om kork ändå blivit lite trendigt senaste tiden.

Därför har vi här pimpat de här korkunderläggen lite grann. Det här är ett superenkelt hemmafixprojekt som med lite hjälp eller extra täckpapp och skyddsplast till och med barn gå loss på och få ett fint resultat. Knepet för att få skarpa linjer är att tejpa ordentligt med maskeringstejp. Ju mer noggrann du är desto bättre resultat.

Du behöver: Korkunderlägg, maskeringstejp, sprayfärg

Så gör du:
1. Börja med att tejpa ett mönster som du tycker om på korkunderläggen. Var noga så att tejpen verkligen sitter.

2. Spraymåla med önskad kulör. Här har vi använt en graffitifärg som sprayar en bred och jämn stråle vilket gör att den är enkel att måla med utan att få rinnmärken.
3. Låt färgen torka cirka tio minuter.


4. Ta sedan bort maskeringstejpen innan färgen har torkat helt. Var försiktig så att du inte sätter fingrarna på färgen som inte har torkat.

Tips: Överkurs är att måla mönster i olika färger. Det gör du lättast genom att låta en färg i taget målas och torka innan nästa lager sprayas på.

SUGEN PÅ FLER PROJEKT MED KORK?
HÄR tipsar jag om hur du gör snygga anslagstavlor av karottunderlägg med kork.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *