I vår redskapsbod på landet ligger verktygen och odlingsredskapen i en salig röra och varje gång jag letar efter något svär jag för mig själv och lovar att rensa upp och skapa ordning och reda inför nästa säsong. Och i höst håller jag vad jag lovar och städar fint inför vintern och kommande vår. Här ska det bli ordning på torpet.

För tänk så mycket roligare det blir i vår att öppna boden och börja trädgårdsfixa när allt är välstädat och i ordning.

Med hjälp av broderiramar och lite spillbitar av textil har jag här fixat i ordning en hängande förvaring för tänger, odlingsskyltar, fröpåsar, handredskap och ja allt som hör odlingslivet till. Men du kan ju förvara lite vad som helst i de här ramarna, till exempel små leksaker i barnrummet eller små pysselgrejer i hobbyrummet.

Ramarna köper du antingen på loppis för bara några kronor eller i din hobbyaffär för lite mer. Lite textil har du säkert hemma. Du har säkert någon gammal kökshandduk, ett örngott eller några klädesplagg som du tröttnat på och kan återanvända.

Du behöver: Broderiramar i blandade storlekar, sax, textil, symaskin eller limpistol.

Så gör du:
1. Placera den inre ramen på ett plant underlag. Lägg tyget du vill använda ovanpå. Vill du göra en ficka så behöver du använda två lager textil. Då placerar du det undre tyget över hela ramen och det övre tyget över endast halva ramen. Placera sedan den yttre ramen ovanpå och spänn tyget på plats. Skruva åt spännanordningen ordentligt.

2. Vänd på allt och klipp bort det överflödiga tyget runt kanterna.

3. Använder du en stor broderiram kanske du vill dela av fickan så att det blir två fickor som är en kvarts cirkel vardera i storlek. Då kan du använda en symaskin och sy en raksöm i mitten av det översta tyget innan du spänner det på plats i ramarna. Orkar du inte plocka fram symaskinen går det lika bra att limma i en rak linje med en limpistol, men var försiktig så att du inte bränner dig.

Tips: Limpistol är bra till det mesta. Du kan till och med göra kuddfodral med limpistol – helt utan att sy.

Foto: Angelica Söderberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *