En pallklassiker som finns att köpa lite överallt för några tior – men som ofta känns rätt trist. Därför bestämde jag mig för att ge två tråkiga pallar ett rejält lyft och nu kan de ju användas för både rumpan att sitta på och som små avställningsbord.

Det här är ett superenkelt hemmafixprojekt som passar hela familjen. Vill ni inte sprejmåla kan benen även doppas i en färgburk för samma effekt. Det är förmodligen enklare om barnen vill pyssla själva.

Du behöver: Pall med en diameter något mindre än en lp-skiva, lp-skiva, lim, sprayfärg, klarlack och maskeringstejp.

Så gör du: Börja med att avgränsa med maskeringstejp så högt upp som du vill att den kontrasterande färgen ska gå. Sprejmåla benen. Rör sprejburken jämt längs benen och stanna inte upp – då får du lätt rinnmärken. Låt torka och fortsätt sedan med ett extra lager. Avsluta med ett lager klarlack för bättre skydd. Låt torka någon minut innan du försiktigt drar bort maskeringstejpen. Välj gärna samma nyans på sprejfärgen som på etiketten i mitten av lp-skivan.


Limma fast skivan på pallens sits och låt torka.

Inköpsställen: Mattor från Picok by Purits/picok.se. Gul stol, klädhängare, tavla, ljus i glas, randig mugg och gul förvaring med lock från Ikea. Fluga och hatt privat.

Foto: Angelica Söderberg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *