Glömt att fixa inför morgondagens adventsmys? Här tipsar jag om adventsljusstaken du kan göra av material ur återvinningen. 

Du behöver:
Fyra flaskor, fyra ljushållare, etiketter, snöre, sax, pennor, ljung. (Om flaskornas hals är tillräckligt stora så behövs inga ljushållare.)

Så gör du:
1. Skissa siffrorna 1, 2, 3 och 4 på etiketterna. Börja försiktigt med en blyertpenna så att det går att sudda om det blir fel och fortsätt sedan med en bläck- eller tuschpenna. Vill du inte skissa på fri hand kan du skriva ut siffror i passande storlekar från datorn eller klippa ut från en tidning.

2. Knyt fast ett dekorativt snöre eller band i etiketten och häng runt flaskornas halsar. Ett natursnöre eller bomullsband i julens färger blir extra fint.  Har du inga etiketter klipper du till bruna lappar från insidan av en matkasse i papp.

3. Om flaskornas halsar är tillräckligt stora så behövs inga ljushållare. Då kan du sätta fast ljusen direkt i flaskorna. Våra flaskor var för smala så här behövdes ljushållare. Dekorera ljushållarna eller flaskornas halsar med ljungkvistar eller något annat fint du hittar i naturen. Enris eller lingonris kan också bli fint.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *