För några veckor sedan gick jag igenom Stadsbyggnadskontorets ritningar av huset som jag bor i. Och tänkte att de gamla skisserna var väldigt fina och att man borde förstora dem, printa, rama in och pryda trapphuset med. Vi har nyligen renoverat trapphuset och jag har fått i uppgift att ta fram förslag på ny belysning så att vi ska få det lite finare.

Igår hittade jag den här bilden på Facebook från mäklarföretaget Historiska hem.

Tillsammans med en antikvarie restaurerar de fasadskissen från huset där du bor och trycker den på ett kvalitetspapper. Priset är 500 kr per print eller så bjuder de på den om du låter dem göra en kostnadsfri värdering av din bostad. Tyvärr gäller detta bara om du bor i en bostadsrätt uppförd 1965 eller tidigare i Stockholm med omnejd. Men jag gillar initiativet!

Eller så loggar du inte med digitalt bankid och laddar hem skissen från Stadsbyggnadskontorets hemsida och printar själv.

Bild: Historiska hem. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *