Jag har två arbetsdagar kvar till jag ska vara ledig. Det har varit en tuff höst med mycket jobb och slit och det ska bli så fantastiskt skönt med lite ledighet. Även om jag inte ska besöka något sådant här drömställe så ska det bli ett och annat dopp. I badkaret. Jag är inte direkt något vattendjur och ska sanningen fram en väldigt stor badkruka. Men njuta av vackra poolvyer älskar jag. Här är 8 inomhuspooler att älska. 

1. TAMBO DEL INKA, URUBAMBA

Den här resorten har jag nog passerat. Förra året den här tiden gjorde jag en fem dagar lång vandring till Machu pichu. Det var minsann inte så här flådigt. Det var hällregn, lervälling och fem nätter i tält med minusgrader på nätterna. Men det var en av de mest fantastiska äventyren jag varit på. Men tänk att få göra den här vandringen och byta mitt genomblöta tält mot det här lyxiga boendet.

2. UMAID BHAWAN PALACE, JODHPUR

Detta storslagna palats i gul sandsten byggdes mellan 1928 och 1943 och ligger på 6,5 hektar mark med trädgård, vilket gör palatset till en av de största privatbostäderna i världen. Palatset i art déco- och renässansstil erbjuder 2 pooler och lyxiga behandlingar på Jiva Spa.

3. GRAND HOTEL, KRONENHOF, PONTRESINA

Det 5-stjärniga Grand Hotel Kronenhof i Pontresina byggdes i slutet av 1800-talet i nybarockstil. Här erbjuds panoramautsikt över Berninaglaciärerna och Engadinebergen. På hotellet finns ett lyxigt spa och en prisbelönt restaurang. Men kolla in den här fantastiska utsikten.

4. THE LANGHAM, SYDNEY

The Langham Sydney ligger bara 5 minuters promenad från Darling Harbour och erbjuder lyxigt boende med panoramautsikt över staden eller bukten. Hotellet har ett lyxigt dagspa, en tennisbana och en bubbelpool.

5. LA MAMOUNIA, MARRAKECH

Här kan gäster besöka deras spa för att unna sig djupmassage, bodywraps eller kroppsskrubb, och kan dessutom äta middag på Le Marocain, en av deras 4 restauranger, där man specialiserar sig på marockanska köket. Här får gäster tillgång till 4 barer/lounger och en inomhuspool, och samtliga gästrum på detta hotell i lyxstil ståtar med djupa badkar och iPod-dockningsstationer.

6. SHANGRI-LA HOTEL, PARIS

Shangri-La Hotel, Paris är ett lyxhotell som ligger i ett före detta palats, endast 600 meter från Eiffeltornet och floden Seine. Hotellet har 3 restauranger, varav 2 har Michelinstjärnor. Några av dessa specialdesignade rum och sviter erbjuder romantisk utsikt över Eiffeltornet. Hälso- och fritidstjänsterna vid Shangri-La inkluderar ett fitnesscenter med möjligheten till en personlig tränare samt en 15-meterspool och ett hamam. Du kan även njuta av avkopplande spabehandlingar i ditt eget rum.

7. ROOM MATE GRACE, NEW YORK

Detta designhotell ligger bara några steg från Times Square i New York och har en inomhuspool och en loungebar. Gästerna har tillgång till en bastu, ett ångbad och ett litet gym.

8. ST. REGIS LHASA RESORT, LHASA

The St. Regis Resort erbjuder lokal, modern design, en inomhuspool och Iridum Spa. Här kan du beundra utsikten över de anlagda trädgårdarna bort till det historiska Potalapalatset, 3 km bort.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *