Igår tipsade jag om fina IKEA HACKS som andra gjort och som jag samlat i ett album på Pinterest. Men så fick jag frågan om jag kunde visa något Ikea hack som jag gjort själv. Och visst kan jag det. Här kommer sex projekt. 

Kanske har du fyndat en gammal byrå på loppis eller så vill du och barnen precis som jag, ge en vanlig Ikeamöbel ett uppsving. Här har jag målat om byrån ”IKEA PS 2012” och bytt ut handtagen på de flesta av lådorna. HÄR hittar du fler bilder och instruktioner.

monica.karlstein.hemmafix.ikea.hacks

Så här kan du göra om en vanlig, ganska trist, byrå till en hängande klädförvaring till barnrummet. Jag har använt en Ikeabyrå som heter ”Tarva”.

monica.karlstein.ikea.hacks.micke

Ett vanligt vitt skrivbord som heter ”Micke” med tillhörande hurts pimpades med kartor ur en kartbok. Ett pedagogiskt sätt för barn att lära sig världens fjärran länder och finfin återvinning.

 

monicakarlsteinforeefterbyramedtapethemmafixbloggenhemmafix
Byråer finns nästan alltid på loppis så håll utkik efter en du kan sätta pysselfingrarna i. Även en gammal och ruskig byrå kan bli som ny med lite fantasi. Här har jag jobbat med ”Hemnes” byrå i vitt från Ikea.

 

monica.karlstein.hemmafix.ikea.hacks.hemnes

En svart ”Hemnes” spegel genomgick en rejäl förvanling med hjälp av leksaker som inte längre användes och lite sprejfärg. Ett kul trick för barnen som garanterat kommer att få en personlig och unik detalj i sitt rum.

monica.karlstein.hemmafix.moppe.ikea
Jag älskar möbler med många lådor och fack och har sedan jag var liten tyckt om de här små lekfulla minibyråerna som finns att köpa lite här och var. Det finns så många variationsmöjligheter med dem. Här har jag satt samman tre stycken ”Moppe” minibyråer från Ikea till en något mer vuxen möbel i sober färg.

9 kommentarer

///////////////
 1. Anna

  Såå fint! Underbart med en massa pyssel inspiration.

  1. hemmafix

   Tack Anna!

 2. Mimmi

  Tack för tipsen! Vart är benen ifrån på den blå byrån på sista bilden?

  1. hemmafix

   Från Mio. 🙂
   /Monica.

 3. Sara

  Den blå byrån var ju helt fantastiskt snygg! Men innan har lådorna hål,men inte efter. Hur har du gjort där? 🙂

  1. Monica Karlstein

   Tack, vad kul att du gillar den. Jag vände på lådorna så att hålen är inåt. 🙂

 4. Sara

  Åh vad fint, vad har du använt för färg till byrån du gjorde av “moppe” lådorna? ?

 5. Lovisa

  Var hittar man handtag och etiketthållare som de på sista bilden?

  1. Monica Karlstein

   Kolla Byggfabriken. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *