Härligt Hemma

Snart, snart lön. Som många av oss längtar. Men att förändra hemma behöver inte alltid kosta skjortan. Och inte heller ta särskilt lång tid. Här är tio färgprojekt du kan ta dig an. Det gemensamma temat är sprayfärg – det superlätta sätta att få fint, nytt och annorlunda hemma. 

Och HÄR är 10 sätt att inreda till minipris.  

1. Resväska blir kattsäng
Det här är upcycling när det är som bäst. Två gamla skruttiga saker får ett gemensamt användningsområde och skänker ny glädje. Både stolen och resväskan här ovanför hittades på en skrot och såldes sedan vidare av ett återvinningsföretag. Därför var de rejält skitiga och det krävdes en timme, vatten, diskmedel och en grov tvättsvamp för att göra de hyfsat fräscha. Dessutom var benen så avskavda från färg att jag ville måla om dem trots att den röda färgen stämde redan från början.
Fler bilder och instruktioner hittar du HÄR.

Härligt Hemma

2. Stegpall i knallrött
Den här gamla charmiga pallen hade nästan sett sina sista dagar. Men så hittade vi varandra och med en helt ny skrud lever den nog många år till. Pallen har förutom ny färg fått ny dekoration på trappstegen i form av bordsunderlägg.
Fler bilder och instruktioner hittar du HÄR.

Härligt Hemma

3. Sober men barnslig spegel
En svart ”Hemnes” spegel genomgick en rejäl förvanling med hjälp av leksaker som inte längre användes och lite sprejfärg. Ett kul trick för barnen som garanterat kommer att få en personlig och unik detalj i sitt rum.
Fler bilder och instruktioner hittar du HÄR.

Härligt Hemma

4. Loppisglas blir ljusstakar
Jag ser det som en utmaning att återvinna och upcycla sådant som andra tröttnat på och inte längre vill ha. Här har jag gjort ett gäng loppisglas till ljuslyktor med hjälp av lite sprejfärg. Ett enkelt hemmafix för hela familjen som kommer att ge er många mysiga stunder.
Fler bilder och instruktioner hittar du HÄR.

monica.karlstein.hemmafix.moppe.ikea (1)

5. Kvadratsmart sideboard
Jag älskar möbler med många lådor och fack och har sedan jag var liten tyckt om de här små lekfulla minibyråerna som finns att köpa lite här och var. Det finns så många variationsmöjligheter med dem. Här har jag satt samman tre stycken ”Moppe” minibyråer till en något mer vuxen möbel i sober färg.
Fler bilder och instruktioner hittar du HÄR.

6. Mot en ljusare framtid
Redan från första början när jag såg annonsen med det mörkbruna satsbordet på Blocket för några år sedan visste jag att det skulle bli vitt. Men det tog sin tid. Jag funderade på om jag skulle lämna in det på lack men till slut bestämde jag mig för att pröva att sprejmåla det själv. Och jag lyckades klara mig med bara en liten rinning. Knepet? Graffitifärg gör det enklare att spreja och täcker bättre än vanlig sprejfärg.
Fler bilder och instruktioner hittar du HÄR.

Härligt Hemma

7. Hängande klädförvaring av en stege
Vem drömmer inte om en walk in closet, en stor och rymlig klädförvaring där alla ens kläder får plats? Jag plockade in stegen från trädgården och gjorde om till en smart och annorlunda hängförvaring med hylla ovanpå. Den här lösningen passar fint i klädkammaren men även i hallen.
Fler bilder och instruktioner hittar du HÄR

Härligt Hemma

8.  Loppispall får snygga spiror
Ibland får mina loppisfynd vila i förrådet en stund medan idéer mognar fram. Gillar jag formen på en möbel får de ofta följa med hem från mina loppisrundor, även om jag just då inte har någon särskilt plats för dem. Den här pallen har till exempel fått växa fram i huvudet – i flera steg. Först tänkte jag bara ge den en ny klädsel men när det nya tyget väl satt på plats insåg jag att lite ny färg på benen inte skulle skada.
Fler bilder och instruktioner hittar du HÄR

9.  Däck blir trädgårdsförvaring
När jag släpade hem fyra bildäck skakade grannarna på huvudet och undrade vad sjutton jag skulle göra nu. När jag berättade att det skulle bli en trädgårdsförvaring för leksaker och redskap hade de svårt att föreställa sig det. Men när resultatet väl var klart förundrades de över min påhittighet.
Fler bilder och instruktioner hittar du HÄR.

HEMMAFIX

10. En färggrannare trädgård
Loppisfyndat durkslag får ny funktion. Med hjälp av lite ny färg blev durkslaget en fin färgklick på uteplatsen.
Fler bilder och instruktioner hittar du HÄR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *