bright-slat-vit-alt1

Det här med badrumsrenovering. Jag är sjukt less på det just nu när mina badrumsväggar består av enbart betong och golvet är gjort av en plywoodskiva. Men idag fick jag det glädjande beskedet att fuktskadan har torkat klart och nu äntligen ska badrummet återställas. Som jag längtar efter att det ska bli klart. 

Vårt badrum var ju nygjort innan, jag älskade det och badrumsrenoveringar brukar ju vara hiskeligt dyra. Tack och lov står föräkringsbolaget för återställande enligt tidigare standard. Men även om det kommer att bli väldigt likt det förra så går jag just nu runt och längtar efter att se det nya kaklet på väggarna, se den nya toastolen, blandaren och framför allt de där små sakerna som ger det där lilla extra i ett badrum – handdukarna, tvålpumpen, växterna och schampoflaskorna.

För dig som inte känner för att som jag, riva ut hela badrummet och göra om totalt, finns det ändå så mycket du kan göra för att förnya i badrummet i vår. Här ovan ser vi ett superfint badrum från Ballingslöv och här nedanför är några tips på hur du med små medel kan förnya och förändra lite grann i badrummet även om du inte drar igång en totalrenovering.

420545_380968631916031_380958255250402_1581593_1961456448_n

1. Plocka in nytt kakel 
Nej, du behöver inte kakla om. Men ett par nya kakelplattor att ställa blommor, parfymflaskor, en vacker tvål eller små askar på blir en fin detalj. Just nu är det mycket geometriska former som gäller och en långlivad favorit som jag själv gillar är denna från Claesson Koivisto Rune.

tass_antik_4

2. Byt ut tassarna
Behåll badkaret som du har men köp nya fötter. Det blir en snygg och elegant förändring. Här badkarstassar från Noro.

Skärmavbild 2016-03-30 kl. 17.39.16
3. Satsa på mysbelysning

Skaffa dimrad takbelysning om du inte redan har det. Och har du det inte kan ett gäng vackra ljus skapa stämning. Som till exempel det här från Voluspa.

88-1522 237498 FROTTÉSET PETROLTURKOS Petrolturkos HEMTEXTIL Ellos Home   Frottéset i 8 delar av 100% bomull till ett riktigt bra pris. Innehåller 4 handdukar stl 40x60 cm, 2 badhanddukar stl 70x140 cm och 2 gästhanddukar stl 30x50 cm. Tvätt 60°. 15250-HEM11 15251-HEM11 15242-HEM02

4. Färgstarkt (på de utbytbara detaljerna)
Vågar du inte gå all in på färgstarkt kakel så är tipset att välja lite knalligare färger på de mindre sakerna som du har råd att byta ut, till exempel tvättkorg och handdukar. Populära färger i vår är blått och grönt. Här handdukar från Ellos.

vaxter-badrum-hm

5. Levande växter
Badrum med allt kakel och klinkers ger ofta ett hårt och naket intryck. Med hjälp av lite levande växter både i kruka och i vaser mjukar du upp intrycket och gör det kala rummet mer levande. Aloe vera-växter tycker jag är extra fina i badrum. Här krukor och korgar från H&M home.

ellos-badrum-hemmafix

6. Öppna hyllor
Ja, egentligen borde ju tipset vara att satsa på stängd förvaring som döljer tandkräm, hårspray och massa andra fula förpackningar. Men har du plats för båda så är mitt tips att också skaffa en öppen hylla för de fina badrumssakerna du har – handdukar, parfymer, snygga tvålar med mera. Som här hylla från Ellos.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *