150814_Plantagen_KAKTUSAR

Förra veckan fick jag en fantastisk vacker blomma i present. Den ska sänkas ner i vatten ett par gånger i veckan. För mig är det en rejäl utmaning för jag ska erkänna att det har hänt att även kaktusar har dött här hemma. 

Men det här med gröna växter har ju verkligen fått ett uppsving och tillför ju väldigt mycket när du vill få fint hemma och även om jag kanske inte är så bra på att sköta växter så älskar jag dem. Så därför är här ett gäng fina gröna växter som dessutom är lite extra populära i vår, enligt Plantagen.

Och är du rätt kass på få växter att leva – eller kanske ska jag säga överleva – ja, då det här kan hjälpa dig på traven. HÄR listar jag fem växter som inte dör – oavsett hur icke-gröna fingrar du än har.

Vårens trendiga växter

monstera-plantage-hemmafix
Monstera

En lättskött, ståtlig växt som med sina stora, gröna och frodiga blad bidrar till att skapa en naturlig och lummig oas i rummet.

elefantora-hemmafix-plantagen
Elefantöra
Med sina runda gröna blad är elefantöra en vacker växt som var väldigt populär på 1970-talet och som under de senaste åren fått ett uppsving. Elefantöra är åter en trendväxt.

aralia-hemmafix-plantagen

Aralia
Aralia, eller Fatsia Japonica “Spiderweb” som den också heter, är en spännande och allt mer populär grönväxt som med sina vitmönstrade djupflikiga blad utgör ett grönskande konstverk i hemmet.

kaktus-hemmafix-plantagen

Kaktusar
Små blommande kaktusar eller större modeller – kaktusar är bland det hetaste du kan ha i ditt hem i år. Lättskötta och lever året runt.

plantagen-hemmafix-

Klockkalanchoe
En snabbt växande trendväxt från Madagaskar. Klockkalanchoe kallas för “Magic Bells” med anledning av sina hängande “klockor” och fungerar lika väl ute under vår och sommar, som inomhus under årets mörka och kalla månader.

Foto: Plantagen. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *