how-to-grow-avodado-seed

Denna höst, precis som förra, längtar jag efter att ha ett riktigt träd här hemma. Ett avokadoträd, citronträd, olivträd eller fikonträd. Jag kan tänka mig i stort sett vilket träd som helst bara det kan överleva här hemma hos mig.

Så nu har jag börjat ta reda på hur svårt det kan vara att odla från frö eller kärna och här är ett par instruktioner från personer som har lyckats.

Så odlar du avokado från kärna

Det här odlingstipset är väl det allra vanligaste bland odla frukt hemma-tips. Att odla avokado från kärnan i ett glas vatten ska ju inte vara rocket science har jag hört. Med hjälp av ett par tandpetare eller nålar ska det vara hyfsat lätt.

Så odlar du citronträd hemma själv

Tänk vad lyxigt och snyggt att ha ett eget citronträd hemma i köket. Det skulle faktiskt passa himla bra här hemma hos mig. Har ni testat?

Så odlar du apelsinträd hemma själv

Det här känns ju nästan lite överkurs att odla apelsiner hemma. Är det ens möjligt? Helt klart värt ett försök…

Så odlar du bananträd hemma själv

Just nu har jag bara en invasion av bananflugor hemma. Bananer hade varit så mycket trevligare, hehe.

Så odlar du ananas hemma själv

Det här för mina tankar till Hawaii. Jag har ju bott på Hawaii tidigare och längtar tillbaka lite varje dag. Det sägs att Hawaii är världens största exportör av ananas och när vi roadtrippade på helgerna åkte vi alltid förbi gigantiska fält med ananasodlingar. Men det slog mig aldrig att jag kunde odla det själv på fönsterbrädan.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *