vardagsrum inredning moodboard

Jag gör ju inte så ofta inrednings- och stylinguppdrag åt privatpersoner utan jobbar mest mot företag och media. Men då och då tar jag mig an uppdrag från privatpersoner och just nu har jag uppgiften att inreda en liten tvårumslägenhet åt en kille som är i 30-årsåldern och precis köpt sin första lägenhet efter att ha bott i andra hand i många år.

Instruktionen jag fått är att hemmet ska kännas mysigt, inbjudande och bekvämt. Vänner ska vilja slänga sig i soffan och våga lägga fötterna på soffbordet samtidigt som det ska vara stilfullt och snyggt. Och helst ska man inte ana att här bor en singelkille.

Uppdraget var att ge förslag på all inredning och alla detaljer som behövs i ett hem eftersom han tidigare har hyrt färdigmöblerat och nu inte har så mycket saker med sig, men samtidigt att inreda kostnadsmedvetet eftersom han bara planerar att bo i lägenheten något år och därför inte vill lägga ner hur mycket pengar som helst.

Jag har gått igenom rum för rum och gjort moodboards och inköpslistor på allt ifrån tvåpumpar och kökshanddukar till större möblemang såsom soffa och matbord. Här ser ni ett förslag på vardagsrummet med två alternativ på soffor.

Antingen går vardagsrummet i blått med en blå soffa och kuddar i blått eller i mörkgrått/svart med en gråsvart soffa och kuddar i svart, vitt och terrakotta.

Vilket tycker ni bäst om?

Så småningom ska jag visa er matdelen och sovrummet också.

vardagsrum inredning moodboard

Blå soffa, matta, kaktuslampa, ljusstakar i form av fågelben från EM Möbler. Gråsvart soffa, soffbord, timglas från Ellos. Kudde i blått och terrakotta från Lagerhaus. Kuddar i svart och vitt och svart vas från H&M Home. ljusstake i form av en apa från Byndesign.

2 kommentarer

///////////////
 1. Johanna

  Hej! Jag tycker båda va fina men röstar nog mer på den bilden med svart soffa 🙂

  Hur mycket kostar det ungefär att ha dig som inredningskonsult? Du får jättegärna skriva till mig på mitt mail 🙂

  1. hemmafix

   Hej Johanna,
   Ja, det blev den svarta soffan när möblerna väl köptes in. 🙂

   Mejla mig på monicakarlstein@gmail.com och berätta vad det är som du behöver hjälp med så kan vi ta det därifrån.

   Ha en fin dag!
   Monica.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *